lv
Q286oMS6DFYnOzig2GkMFqDOBzOSdamy6XTdJfyz
1331529

Dziedāt nedrīkst klusēt. Vai Dimitera slavas dziesmas Krievijai ietekmēs Dziesmu svētku repertuāru?

Dziedāt nedrīkst klusēt. Vai Dimitera slavas dziesmas Krievijai ietekmēs Dziesmu svētku repertuāru?
"Brīvības saule aust Latvijas kāpās. Līksmē lai pa ceļam sirdis kā lāpas. Svētī debesīs šo zemi," ir ievadvārdi dziesmai "Svētī debesīs šo zemi". Šī Zigmāra Liepiņa komponētā dziesma iekļauta šogad gaidāmo Dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta kulminācijā, tieši pirms gadu un varu pārbaudījumus izturējušajām dziesmām, kas nereti sarieš aizkustinājuma asaras gan skatītājiem, gan dalībniekiem. "Svētī debesīs šo zemi" ir pašu koristu iemīļota dziesma, jo tieši pēc viņu balsojuma tā iekļauta svētku finālā, taču šis balsojums notika pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā un pirms šīs dziesmas teksta autors Kaspars Dimiters bija sācis rakstīt nu jau pavisam cita rakstura vārdus. Pēdējā laikā Dimiters ir sarakstījis vairākas dziesmas, kurās svētības vēlējumi veltīti vairs ne Latvijai, bet gan agresorvalstij Krievijai un tās algotņiem. Arī atbildē portālam "Delfi" dziesminieks atzīst, ka viņa dvēsele esot "mainījusi orientāciju".
Mediķi: Reformas nerisinās cilvēku trūkumu veselības aprūpē! Ko darīt?

Latvijas veselības aprūpes nozare cieš no hroniska finansējuma un cilvēkresursu trūkuma, un to neatrisinās neviena reforma, šodien tiekoties ar Valsts prezidentu Egilu Levitu un veselības ministri Līgu Meņģelsoni, uzvēruši Latvijas Ārstu biedrības (LĀB...

Tas neattiecas uz kukuļošanu! Ruks: Pērn par korupciju aizturēts viens policists

Aizvadītajā gadā par koruptīva rakstura noziedzīgiem nodarījumiem aizturēta tikai viena Valsts policijas (VP) amatpersona, šodien informēja VP priekšnieks Armands Ruks, kurš aicina Latvijas sabiedrību "pat nedomāt par kukuļa piedāvāšanu policistiem".

VP...

Notiks konkurss par Teātra laukuma atjaunošanu un Aspazijas pieminekļa izveidi

Lai iegūtu pārdomātus, ainaviski, pilsētbūvnieciski un mākslinieciski augstvērtīgus metus, izsludināts metu konkurss par Aspazijas pieminekli Teātra laukumā, Rīgā, informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Līdz ar idejas par Aspazijas pieminekli īst...



Komentāri