lv
3xneLUk9EwGbfCoa37seLzx5s2KfkEmW0fdfRIy1
132769

Ukraina lūgusi ASV papildu bruņojumu cīņai pret Irānas droniem

Ukraina lūgusi ASV papildu bruņojumu cīņai pret Irānas droniem

Ukraina lūgusi ASV kongresmeņus atbalstīt tās aicinājumu piešķirt papildu pretgaisa aizsardzības sistēmas, lai Kijiva labāk varētu cīnīties pret Krievijai piegādātajiem Irānas droniem, liecina vēstule, kas nonākusi ASV telekanāla ABC rīcībā.

Vēstulē Ukrainas parlamenta spīkers Ruslans Stefančuks aicinājis ASV piešķirt Ukrainai mobilās pretgaisa aizsardzības sistēmas C-RAM, kas sekmētu "svarīgu objektu, it īpaši nozīmīgāko kodolspēkstaciju", aizsardzību.

Kā telekanālam ABC apliecināja augsta ranga Ukrainas amatpersona, Ukrainas valdība Baidena administrācijai nosūtījusi oficiālu lūgumu par C-RAM sistēmām.

Kaut arī Pentagons nekomentē Ukrainas lūgumus par specifisku ieroču nodrošināšanu, Pentagona pārstāvis sakariem ar presi Garons Garns ABC šonedēļ sacīja, ka ASV atbalsta "fokusēšanos uz tehniku, kas ir piemērota patlabanējā cīņā".

No Latvijas emigrē apmēram tikpat daudz cilvēku, cik atgriežas, apgalvo eksperte

Latvijā emigrācijas un remigrācijas rādītāji patlaban ir ļoti līdzīgi - no valsts emigrē apmēram tikpat daudz cilvēku, cik atgriežas, intervijā Latvijas Radio atklāja Latvijas Universitātes Diasporas un migrācijas pētījumu centra direktore Inta Mieriņa...

Jauna informācija par to, kā Krievija esot tikusi pie Irānas droniem

Krievija ir slepus nodevusi Irānai 140 miljonus eiro un Rietumvalstu ieročus, pretī saņemot dronus, ziņoja britu telekanāls "Sky News", atsaucoties uz avotu Rietumu specdienestos.

Saskaņā ar šīm ziņām Krievijas puse 20.augustā Teherānas lidostā nodevusi...

Pīlēns: Valdības darbs ne vienmēr bijis spīdošs un ir nepieciešamas pārmaiņas

Svarīgi ir ne tikai izveidot koalīciju, bet arī atrisināt sabiedrībā sasāpējušās problēmas, šodien pēc "Apvienotā saraksta" (AS) Saeimas frakcijas un pārstāvju tikšanās ar "Jaunās vienotības" (JV) politiķi, Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu un JV pār...



Komentāri