lv
aIMOMPJiNW5VwQGqK9Mp8MxlF2nOfQBLZWeiqu4Q
132756

Ceturtdien paredzētas JV un NA konsultācijas par koalīcijas veidošanas procesu

Ceturtdien paredzētas JV un NA konsultācijas par koalīcijas veidošanas procesu

Partiju apvienība "Jaunā vienotība" (JV) ceturtdien, 10.novembrī, tiksies ar Nacionālo apvienību (NA) politiskajās konsultācijās par aktuālo situāciju topošās koalīcijas veidošanas procesā, informēja JV pārstāvji.

Tikšanās paredzēta plkst.10 JV birojā Rīgā, Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 12-3.

Kā ziņots, JV pilnībā atbalsta pašu virzītā Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) pozīciju nākamās valdības koalīcijas veidošanas sarunās.

Partijas "Vienotība" valdes priekšsēdētājs, JV politiķis Arvils Ašeradens pauž, ka trīs partiju - JV, "Apvienotā saraksta" (AS) un Nacionālās apvienības - sadarbības memorands par nākamās valdības veidošanas principiem bija svarīga politisko konsultāciju sastāvdaļa, partijām tajā vienojoties par būtiskākajiem darbiem jaunajai valdībai un ar parakstiem apliecinājušas savu apņemšanos strādāt.

"Mūsu izpratnē ir būtiski nekavēties ar nākamo soli pretī valdības izveidošanai - proti, vienoties par atbildību sadali un sākt darbu pie valdības deklarācijas izveides," akcentē Ašeradens.

Kā ziņots, ja AS šonedēļ nesniegs atbildi par Kariņa piedāvāto atbildības jomu dalījumu, koalīcijas veidošana varētu izgāzties.

Kariņš pēc trešdien notikušās tikšanās ar AS pauda cerību, ka AS atbildi uz viņa piedāvāto atbildības jomu piedāvājumu sniegs pirms nedēļas beigām. Tomēr no Kariņa sacītā secināms, ka, ja šonedēļ atbilde no AS netiek saņemta, tad droši vien neizdosies tikt skaidrībā ar virzīšanos uz šāda veida koalīcijas izveidi.

Savukārt AS politiķi Edvards Smiltēns, Edgars Tavars un Uldis Pīlēns uzsvēra, ka sākumā ir nepieciešams strādāt pie valdības darāmajiem darbiem un vienoties, kas ir paveicams konkrētajās nozarēs. Tāpat jābūt skaidrībai, vai nozarēm būs vai nebūs pieejams nepieciešamais finansējums, atzīmēja AS politiķi.

Ukraina: Nekas neliecina par krievu atkāpšanos no Hersonas

Ukrainas prezidenta padomnieks Mihailo Podoļaks trešdien paziņojis, ka nesaskata "nekādu pazīmju", kas liecinātu par krievu spēku atvilkšanu no Hersonas.

"Mēs nesaskatām nekādas pazīmes, ka krievi bez cīņas atstātu Hersonu," tviterī raksta Podoļaks, pi...

Reiniks aizstāv dzimto pilsētu! Viņa fani apšauba Olgas Kambalas intelektu

Arī dziedātājs Lauris Reiniks ir viens no tiem, kas pievērsis uzmanību Kaspara Kambalas sievas Olgas izteikumiem par Dobeli. Kāpēc? Jo Olga televīzijā Dobeles pilsētu nodēvēja par "čuhņu".

Reiniks mikroblogošanas vietnē Twitter sūtas sveicienus Olgai: "...

Oktobrī slēgtas 17 reliģiskās organizācijas

Oktobrī Uzņēmumu reģistrs pieņēmis lēmumu par 17 reliģisko organizāciju darbības izbeigšanu reliģisko organizāciju darbības pārskata neiesniegšanas dēļ, informēja Tieslietu ministrijā (TM).

Saskaņā ar Reliģisko organizāciju likuma 14.panta septīto daļu ...



Komentāri