lv
co1jfYCNlnXilb2QAeFChdBd3JE8eM43Bn5KO72t
132746

Kuldīgā notiks ukraiņu-latviešu mūziķu koncertsērija Roku rokā

Kuldīgā notiks ukraiņu-latviešu mūziķu koncertsērija Roku rokā

No novembra līdz nākamā gada janvārim Kuldīgā notiks koncertsērija "Roku rokā", kurā latviešu mūziķi uzstāsies kopā ar ukraiņu mūziķiem, kas Latvijā nonākuši, atstājot kara plosīto Ukrainu.

Koncertsērijas "Roku rokā" trīs koncerti būs mūzikā pausts atbalsts Ukrainai un vienlaikus arī brīnišķīgs muzikāls ceļojums jaunradītā ukraiņu-latviešu mūzikas pasaulē.

Piektdien, 25.novembrī, plkst.18 Kuldīgas Jauniešu mājā varēs klausīties muzikālo apvienību "Shakima trio", kuras sastāvā ir ukraiņu mūziķe Šakima Garunts, ģitārists Jānis Runģis un basģitārists Ainārs Majors. Dziedātāja, folkloriste un vijolniece Garunts ir apveltīta ar daudzkrāsainu balsi, ar kuru ieskandina dažādu stilu mūziku. Ģitārists Ruņģis, kas apvienībā "Shakima Trio" veido gan ritma pasauli, gan dažādus melodiskos slāņus, ir viens no savas paaudzes spožākajiem džeza un laikmetīgās mūzikas improvizētājiem Latvijā. Savukārt Majors, daudzveidīgs stīgu instrumentu profesionālis, spēlē basu un ir mākslinieciskais producents. Grupa pārstāv pasaules mūzikas un ethno ambient stilu. Koncertā Kuldīgā mūziķi prezentēs savu tikko iznākušo albumu.

Piektdien, 16.decembrī, plkst.18 "Klavins Piano" koncertzālē varēs klausīties īpaši šim projektam izveidotu trīs mūziķu apvienību, kas atskaņos Ziemassvētku mūzikas klasiskās melodijas un ukraiņu tradicionālo ziemas saulgriežu mūziku.

Apvienības sastāvā ir jaunā, talantīgā pianiste no Kuldīgas - Evija Auziņa, kas ar panākumiem piedalījusies daudzos konkursos un festivālos Latvijā un ārvalstīs un patlaban koncentrējas uz kamermūziku. Evijas izpildījumā klausītājiem būs iespēja dzirdēt Kuldīgā ražotā, ekstraordinārā instrumenta - klavieru Una Corda - skanējumu. Ukrainu mūziķu apvienībā pārstāvēs vijolniece Ņina Khanetska, kas strādājusi Harkivas un Čerņigivas simfoniskajos orķestros, bet pašlaik strādā Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra sastāvā, kā arī etnomūziķe Darja Leleko, kas koncertā spēlēs ukraiņu tradicionālo mūzikas instrumentu bandūru un dziedās. Leleko ieradusies Latvijā no Mikolajivas, kur bijusi aktrise Mikolajivas drāmas un muzikālajā teātrī. Viņa spēlē bandūru no desmit gadu vecuma un ir īstena šī instrumenta vēstnese.

Piektdien, 13.janvārī, plkst.18 Kuldīgas Kultūras centrā uzstāsies latviešu - ukraiņu mūziķu grupa "Varakuta". Katrai no "Varakuta" dalībniecēm ir bijis savs ceļš mūzikā un līdz ar to arī savs unikāls skanējums un pieeja - džezs, estrādes mūzika, autentiska tautas mūzika, kormūzika vai pat rokmūzika. "Varakuta" sastāvā ir latviešu mūziķe ar saknēm Ukrainā Katrīna Gupalo un ukraiņu dziedātājas Viktorija Prituļaka, Anastasija Vasilenko, Anastasija Jacenko un Larisa Šelesta, kuras kopā pirmo reizi uzstājās Osokina Brīvības festivālā Ukrainai, kas notika šovasar. Koncertā skanēs romantiskas, emocionālas, enerģiskas un pacilājošas ukraiņu dziesmas, romances un tautasdziesmas, kā arī īpaši dvēseliskas latviešu autoru kompozīcijas.

Visi koncerti notiks bez maksas. Koncertu laikā būs iespēja ziedot Kuldīgas novadā nonākušo ukraiņu ģimeņu atbalstam. Koncertsēriju rīko Kuldīgas novada pašvaldības Kultūras nodaļa, atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Miris krievu okupantu ieceltā Hersonas vietvalža vietnieks

Krievijas totalitārā režīma kontrolētie mediji ziņo, ka miris krievu ieceltā Hersonas apgabala okupēto teritoriju vietvalža vietnieks Kirils Stremousovs.

Aģentūra "RIA Novosti", kas ziņo par kolaboracionista nāvi, atsaucas uz okupācijas iestāžu preses d...

Lukašenko kļūst aizvien grūtāk neatdot kontroli Putinam - eksperte

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko nepavisam nevēlas būt Krievijas prezidenta Vladimira Putina marionete un ļoti cenšas būt svarīgs un pats kontrolēt situāciju Baltkrievijā, tomēr Ukrainas kara dēļ tas viņam kļūs aizvien grūtāk, intervijā aģe...

Tapusi biogrāfiskā grāmata par Latvijas futbola leģendu Verpakovski (+FOTO)

Tapusi biogrāfiska grāmata "Manas [ie]spējas - Māris Verpakovskis", kas veltīta Latvijas futbola leģendai Verpakovskim, savā "Instagram" kontā pavēstīja pats bijušais futbolists.

Grāmatas autore ir Linda Apse, kura iepriekš uzrakstījusi arī biogrāfisko ...



Komentāri