lv
4yKyeSWhlIWqKH61RjOMORCbpuvDxsjn7k8U1YJc
132622

Pieminekļa demontāžas gaitā atklāj aptuveni 50 karavīru apbedījumus

Pieminekļa demontāžas gaitā atklāj aptuveni 50 karavīru apbedījumus

Tukuma novadā pieminekļa demontāžas gaitā atklāti vairāk kā 50 Sarkanās armijas karavīru apbedījumi, ziņo pašvaldība.

Pēc pašvaldības iniciatīvas uzsāktu demontāžas darbu laikā zem demontējama pieminekļa negaidīti atklājās 50-55 karavīru apbedījumi. Pēc dokumentiem tur tiem vairs nevajadzēja atrasties. Pārapbedīšanu organizēja biedrība "Leģenda" un tās vadītājs Tālis Ešmits.

9. novembrī Tukuma novadā notikusi Otrā pasaules kara Sarkanās armijas karavīru pārapbedīšana no Ķinkatu kapiem Jaunsātos uz Sarkanās (padomju) armijas karavīru kapsētu Irlavas pagastā.

Pārapbedīšanas ceremoniju vadīja Nacionālo Bruņoto spēku kapelāns priesteris Ilmārs Kravalis un pareizticīgo priesteris tēvs Maksims. Ceremonijas laikā tika izteiktas vairākas atzinības, tajā skaitā arī Tukuma novada pašvaldībai, par aktīvu iesaistīšanos, lai darbs ritētu raiti, bez aizķeršanās. Biedrības vīri nolasīja kritušo karavīru sarakstu.

Kā stāsta viens no biedrības aktīvistiem Oļegs Butorovs, darbs pie vārdu precizēšanas bija diezgan laikietilpīgs un šajā pārapbedījumā viss ir precīzi, bet darbs vēl turpinās, jo daudzos kapos vēl ir vārdu nesakritības.

Bondara un viņa sievas krimināllietu par iespējamu dokumentu viltošanu sāks iztiesāt novembra beigās

Bijušā Saeimas deputāta Mārtiņa Bondara un viņas sievas Ievas Bondares krimināllietu par iespējamu dokumentu viltošanu Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā sāks skatīt 21.novembrī plkst.10, liecina informācija tiesu kalendārā.

Prokuratūras ieskat...

Piektdienas joku deva

Lai burvīga šodiena!

Sudraba kāzās viesi lūdz dienas varoņiem pateikt dažus svinīgus vārdus. Sieva pieceļas un domīgi saka:
- Ja es būtu viņu nogalinājusi pirms 25 gadiem, es šodien būtu jau brīvībā.

###

Man ir melnā josta cīņā ar sevi.

###

Šodien sev ...

Šausmas Eiropas sirdī! Uzbrukumā ar nazi Briselē ceturtdien nogalināts policists

Briselē ceturtdien kāds vīrietis sarīkoja uzbrukumu ar nazi, nogalinot vienu Beļģijas policistu un vēl vienu ievainojot, paziņoja varas iestādes. Amatpersonas vēl izmeklē uzbrucēja motīvus.

Ziņu avots tiesu aprindās pavēstīja, ka pastāv "aizdomas" par t...



Komentāri