lv
8i3aTdAygLCUgbxCtK4PcaOyiiMUWJq1Tjtw3Vi7
1322793

Trešdaļa Latvijas iedzīvotāju uzskata Latvijas tiesu sistēmu par taisnīgu

Trešdaļa Latvijas iedzīvotāju uzskata Latvijas tiesu sistēmu par taisnīgu

Gandrīz trešdaļa jeb 32% Latvijas iedzīvotāju pozitīvi vērtē Latvijas tiesu sistēmas godprātīgumu un taisnīgumu, liecina sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktās aptaujas dati.

SKDS vadītājs Arnis Kaktiņš mikroblogošanas vietnē "Twitter" norāda, ka gada laikā ir uzlabojies Latvijas iedzīvotāju vērtējums tiesu darbam. Šogad 32% respondentu sliecas vērtēt, ka Latvijā tiesas procesi ir godprātīgi un taisnīgi. Pirms gada tā uzskatīja tikai 27%.

Tomēr kopumā par tiesu godīgumu apmēram pusei respondentu joprojām ir kritisks vērtējums. 49% aptaujāto nepiekrīt vai drīzāk nepiekrīt apgalvojumam, ka Latvijas tiesu sistēmā valda godprātīgums un taisnīgums, bet 19% atbildi uz šo jautājumu nav varējuši sniegt.

Kā aģentūru LETA informēja Kaktiņš, aptauja tika veikta no 13. līdz 27.janvārim, un tajā piedalījās 1007 respondenti.

Pagaidām vēl nav skaidrības par Porziņģa atgriešanos laukumā otrdienas mačā

Pagaidām vēl nav skaidrības par Kristapa Porziņģa atgriešanos laukumā Nacionālajā basketbola asociācijas (NBA) otrdienas mačā un latvieša pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" ziņo, ka viņa spēlēšana ir apšaubāma.

"Wizards" otrdien (trešdien plkst.2.30 pēc L...

Finanšu izlūkošanas dienests: Eiropā sankciju kontrole ir sadrumstalota

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā ieviestās plašās sankcijas Krievijai un Baltkrievijai pašlaik ir izgaismojušas to, ka Eiropas Savienībā (ES) sankciju kontrole ir sadrumstalota, intervijā aģentūrai LETA atzina Finanšu izlūkošanas dienesta (FID) priekšni...

Rīgā no aprīļa siltuma tarifu plāno samazināt

Rīgā no aprīļa siltuma tarifu plānots samazināt par 10%, liecina publikācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Kā aģentūru LETA informēja uzņēmumā, AS "Rīgas siltums" izskatīšanai Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā iesniegusi vairāk ne...



Komentāri