lv
BpbBucu3nYQBgNhuPjGXNp5N7NxdRtxZ4PwXDZRi
1316045

Pelēču ezera purvā atklāta pastaigu taka un skatu platforma

Pelēču ezera purvā atklāta pastaigu taka un skatu platforma

"Latvijas valsts meži" (LVM) sadarbībā ar Preiļu novada pašvaldību izveidojusi jaunu dabas izziņas pastaigu taku dabas liegumā "Pelēču ezera purvs", liecina LVM publicētā informācija.

LVM norāda, ka lieguma teritorijā pēc purva sakopšanas izveidota pastaigu taka, uzbūvēta skatu platforma, kā arī izvietoti atpūtas soliņi un informatīvās zīmes.

Tāpat plānots drīzumā izvietot materiālus par purvā sastopamajiem īpašajiem un retajiem augiem un dzīvniekiem.

Kā informē LVM, jaunā pastaigu taka ir 200 metrus gara un ved līdz 3,5 metri augstajai skatu platformai. Pastaigu taka ir piemērota cilvēkiem ar kustību traucējumiem - tā ir pietiekami plata, līdzena un ar apmali papildu drošībai.

Uzņēmumā atzīmē, ka pirms tūrisma infrastruktūras ierīkošanas lieguma teritorijā veikta arī biotopa kopšana.

"Laika gaitā purvs bija aizaudzis un sācis pārvērsties par mežu, tāpēc visā liegumā veicām arī biotopa kopšanu - novāca apaugumu, lai atjaunotu purva veģetāciju," informē LVM Dienvidlatgales reģiona mežsaimniecības vadītājs Aldonis Utināns.

Biotopu kopšana un tūrisma infrastruktūras izveide veikta saskaņā ar Dabas aizsardzības plānu, kas teritorijai izstrādāts 2019.gadā.

Kariņš Vācijā tiksies ar Šolcu

Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) 1. un 2.martā dosies darba vizītē uz Vāciju.

Kā informēja premjera preses pārstāvji, vizītes laikā Kariņam plānota tikšanās ar Vācijas kancleru Olafu Šolcu, bet plašāka informācija par vizīti vēl sekos....

Rīgā un Pierīgā 83% iedzīvotājiem dzīves dārdzības dēļ nemeklē lētāku mājokli

Neskatoties uz pieaugušajām apkures izmaksām, 83% Rīgas un Pierīgas iedzīvotāju neuzskata to par gana būtisku iemeslu, lai apsvērtu pārcelšanos uz mazāku un līdz ar to ekonomiski izdevīgāku mājokli, secināts mājokļu attīstītāja "Bonava Latvija" veiktaj...

Arī vakar notikušie atbalsta pasākumi Ukrainai notikuši bez starpgadījumiem

Arī sestdien Latvijā notikušie atbalsta pasākumi kara plosītajai Ukrainai notikuši bez starpgadījumiem, informēja Valsts policijas pārstāve Elīna Priedīte.

24.februārī apritēja gads kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā. Visā valstī šajās brīvdienās notiek d...



Komentāri