lv
ji5yXAXWcjxicGxVIUVEASPH2fw3pLRgk8VvGrHX
1305122

Traktoru īpašnieki! Martā sāks veikt tehniskās apskaties traktortehnikai

Traktoru īpašnieki! Martā sāks veikt tehniskās apskaties traktortehnikai

Valsts tehniskās uzraudzības aģentūra (VTUA) martā sāks doties izbraukumos un veiks valsts tehniskās apskates traktortehnikai. Tehniskā apskate tiek veikta traktortehnikai pēc iepriekš saplānota izbraukumu grafika, iespējami tuvu tās atrašanās vietai vai arī individuāli, izsaucot inspektoru uz traktortehnikas atrašanās vietu, informē VTUA.

VTUA izziņotajā valsts tehniskās apskates izbraukuma grafika vietā var ierasties jebkura traktortehnikas vienība tehniskās apskates veikšanai.

Vienlaikus VTUA informē, ka ar 2023.gada 1.janvāri stājās spēkā papildinātas tehniskās apskates prasības, kas nosaka, ka traktortehnikai un tās piekabe, kuras izgatavotāja noteiktais maksimālais braukšanas ātrums nepārsniedz 30 kilometrus stundā, jābūt aprīkotām ar zīmi "Lēngaitas transportlīdzeklis", savukārt aizmugurē pie piekabes un puspiekabes, kuru garums, ieskaitot jūgierīci, pārsniedz astoņus metrus, kā arī pie piekabes un puspiekabes, kuru pilna masa pārsniedz 10 tonnas, jāaprīko ar zīmi - dzeltens gaismu atstarojošs taisnstūris ar sarkanu fluorescējošu apmali.

Tāpat VTA norāda, ka turpmāk lielāka uzmanība tiks pievērsta arī traktortehnikas un tās piekabju galveno lukturu un atstarotāju novietojumam.

Aģentūra arī aicina lauksaimniekus savlaicīgi pieteikties augu aizsardzības līdzekļu lietošanas iekārtu pārbaudēm, jo, līdzīgi kā ar tehniskajām apskatēm, pārbaudes tiek veiktas visā Latvijas teritorijā.

VTUA atgādina, ka, lai piedalītos ceļu satiksmē, tostarp arī pirms pavasara darbu uzsākšanas, traktortehnika un tās piekabes jāsagatavo un jāuzrāda ikgadējai tehniskajai apskatei. Apskates laikā vadītājam jābūt līdzi derīgai atbilstošas kategorijas traktortehnikas vadītāja apliecībai, tehnikas reģistrācijas apliecībai un derīgai OCTA polisei.

VTUA ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kuras uzdevums ir nodrošināt traktortehnikas un tās piekabju valsts uzraudzību, piešķirt un anulēt traktortehnikas vadīšanas tiesības un izsniegt traktortehnikas vadītāja apliecības.

Sarukusi iedzīvotāju paustā gatavība ar ieročiem rokās aizstāvēt Latviju, liecina pētījums
Kopš 2015.gada ir samazinājusies iedzīvotāju paustā gatavība ar ieročiem rokās aizstāvēt Latviju, piektdien pētījuma "Mediju patēriņš un Krievijas propagandas ietekme" prezentācijā teica Latvijas Universitātes profesors Jānis Ikstens.
Rallija laikā slēgti atsevišķi valsts vietējo autoceļu posmi Alūksnes rajonā

Šodien, 24. februārī, no plkst. 17.30 līdz 22.10 un rīt, 25. februārī, no 7.00 līdz 19.10 rallija dēļ dažādos laikos satiksmei tiks slēgti atsevišķi valsts vietējo autoceļu posmi Alūksnes rajonā, vs.lv informēja VSIA Latvijas Valsts ceļi Satiksmes info...

Saruna ar Latvijā dzīvojošajiem ukraiņiem
Žurnāliste Olga Dragiļeva dod vārdu ukraiņiem, kuru mājas šobrīd ir Latvijā, bet kuru tuvinieki turpina dzīvot kara plosītajā dzimtenē. Sarunā piedalās bērnu ārste Dana Isarova, Latvijas Ukraiņu kongresa vadītāja Jana Streļeca, mūziķe un dziesmu autore...


Komentāri