lv
jHo7xDUUU2sPKfAJzbgkVIIJJ7hnSuFnrSMVfxKn
130400

Atkritumu apsaimniekotāja "ZAAO" apgrozījums deviņos mēnešos pieaudzis par 10,9%

Atkritumu apsaimniekotāja "ZAAO" apgrozījums deviņos mēnešos pieaudzis par 10,9%

Atkritumu apsaimniekotājs SIA "ZAAO" šā gada deviņos mēnešos strādāja ar 8,412 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,9% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, vienlaikus kompānijas peļņa bija 204 357 eiro, kas ir 2,7 reizes mazāk nekā 2021.gada trīs ceturkšņos, liecina "ZAAO" publiskotais finanšu pārskats.

"ZAAO" vadība skaidro, ka apgrozījuma palielinājumu salīdzinājumā ar 2021.gada trim ceturkšņiem ir ietekmējušas izmaiņas Dabas resursu nodokļa likmē, kas palielinājās no 65 eiro līdz 80 eiro par katru apglabāto tonnu un tiek iekļauta atkritumu apsaimniekošanas maksā.

Tāpat no 1.jūlija mainījusies nešķiroto sadzīves atkritumu apsaimniekošanas maksa, lai kompensētu neprognozēto degvielas cenu pieaugumu.

Šogad līdz šim kompānija īstenojusi virkni atkritumu apsaimniekošanas infrastruktūras attīstības pasākumus, kā arī "ZAAO" reģionālajā atkritumu apsaimniekošanas centrā "Daibe" sākta ceturtās atkritumu krātuves būvniecības darbi.

2021.gada deviņos mēnešos "ZAAO" strādāja ar 7,588 miljonu eiro apgrozījumu un 545 742 eiro peļņu.

Jau vēstīts, ka "ZAAO" strādāja ar 10,005 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 13,1% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga 2,2 reizes, sasniedzot 94 584 eiro.

"ZAAO" pieder Valmieras novada, Cēsu novada, Limbažu novada, Smiltenes novada, Valkas novada, Saulkrastu novada, Siguldas novada un Balvu novada pašvaldībām.

NHL klubs «Blue Jackets» bez Merzļikina gūst panākumu; Girgensona «Sabres» zaudē
Latviešu hokeja vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" ceturtdien ar 5:2 savā laukumā uzvarēja Filadelfijas "Flyers", kamēr Zemgus Girgensona Bufalo "Sabres" savu skatītāju priekšā rezultatīvā spēlē ar 4:7 piekāpās Vegasas "Gol...
Pagājušā nedēļā Latvijā samazinājās benzīna un dīzeļdegvielas vidējā cena
Pagājušajā nedēļā Latvijā 95. markas benzīna vidējā cena samazinājās par 1,4%, bet dīzeļdegvielas vidējā cena pēc vairāku nedēļu kāpuma saruka par 0,8%, liecina Eiropas Komisijas (EK) apkopotie dati.
«Dažreiz savas bailes ir jānoliek otrajā plānā.» Kā ir būt zemessargam?
29 gadus vecais Alvis Berngards ir dizainers, skolotājs un zemessargs. Pirms 11 gadiem, kad Alvis vēl mācījās vidusskolā, draugi viņam piedāvāja iestāties Zemessardzē. Uzņemšanas procesā atbildīgā persona nobrīnījās, ka apņēmīgais puisis ir no mākslas ...


Komentāri