lv
687Kk2I7cDkTQWpSG7IPmjEmkYgOmbNFQAhKnavH
1299128

Pašvaldību vadītāji: Valstī nepieciešama vienota krīzes vadības sistēma

Pašvaldību vadītāji: Valstī nepieciešama vienota krīzes vadības sistēma

Lai nodrošinātu valsts un pašvaldību sadarbību krīzes, tostarp militāra apdraudējuma gadījumā, Latvijā jāizveido vienota krīzes vadības sistēma, par to vienisprātis bijuši pašvaldību vadītāji Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) organizētajā diskusijā ar civilās aizsardzības ekspertiem.

Kā informēja LPS padomniece Ella Pētermane, noklausoties ekspertu ziņojumus par pašvaldību vietu un lomu visaptverošas valsts aizsardzības sistēmā, civilās aizsardzības plānošanu pašvaldībās, aktualitātēm starptautiskajā drošībā, civilmilitārās sadarbības veicināšanu reģionos un iepirkumiem, pašvaldību vadītāji uzsvēra, ka civilās aizsardzības plānā svarīgākā ir pati rīcība.

Taču plāni nedarbosies, ja nebūs vienota rīcības koordinācija starp valsti un pašvaldībām, pauž LPS. Tāpēc viens no svarīgākajiem soļiem būtu vienotas krīzes vadības sistēmas izveide, un attiecīgi arī augsta līmeņa kompetences centra izveide, kas atbildētu par sistēmas ieviešanu un uzturēšanu.

Diskusijas laikā pašvaldību vadītāji uzsvēra, ka ir jādefinē krīzes vadības darbu vadītāju atbildība, skaidri norādot augstāko vadības līmeni, kā arī ir jāizstrādā sadarbības algoritms starp valsti un pašvaldībām.

Tostarp būtiski jāuzlabo komunikācija starp ministrijām un to padotības iestādēm.

Līdzšinējā pašvaldību pieredze krīžu vadībā arī liecina, ka ir jāpilnveido operatīvo un detalizēto datu apmaiņas kārtība, jo īpaši civilās aizsardzības plānu sadaļā par civilās aizsardzības pasākumiem militārā iebrukuma vai kara gadījumā.

Tāpat neatņemama civilās aizsardzības sistēmas uzlabošanas sastāvdaļa esot regulāras un sistemātiskas valsts līmeņa civilās aizsardzības mācības pašvaldībām, kas stiprinātu valsts iestāžu, pašvaldību un visas sabiedrības gatavību krīzes un valsts apdraudējuma situācijām.

Pašvaldību redzējumu par civilās aizsardzības sistēmas un savstarpējās sadarbības uzlabošanu apkopos un iesniegs par civilās aizsardzības sistēmu atbildīgajām valsts amatpersonām.

Ar derīgu pasi nebūs vajadzīga ID karte, lemj Saeima
Latvijas pilsoņiem nebūs obligāti līdz šā gada 1. maijam jāsaņem personas apliecība jeb ID karte, kamēr tiem būs derīga pase, paredz ceturtdien, 23. februārī, Saeimā galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi Personu apliecinošu dokumentu likumā.
Pašmāju spīdeklis - filma «Mātes piens» - no 1.marta skatāma Tet TV

Pēc rakstnieces Noras Ikstenas grāmatas ar tādu pašu nosaukumu veidoto filmu “Mātes piens”, kas trīs nedēļu laikā kopš izrādīšanas kinoteātros ir kļuvusi par šī gada skatītāko filmu, no 1. marta varēs redzēt izklaides platformā Tet TV+ un Tet TV.

Nerims...

Var pieteikties naudas atmaksai par neizmantotajām Can Can dāvanu kartēm

Iedzīvotāji varēs pieteikties naudas atmaksai par neizmantotajām likvidējamā SIA "Eiropica" pārvaldītā "Can Can" picērijas dāvanu kartēm, informēja kompānijā.

Klienti, kuri vēlas atgūt naudu, līdz 2023.gada 31.martam aicināti sazināties ar "Eiropica" ad...



Komentāri