lv
ObPTbLU0B6fSTbX0YH643dliiYZK5yWyn0vW9L4h
1298076

Rēzeknes domē lems par pilsētas mēra Bartaševiča atbrīvošanu no amata

Rēzeknes domē lems par pilsētas mēra Bartaševiča atbrīvošanu no amata

Šodien plkst.15 Rēzeknes pilsētas domes sēdē pēc 16 citiem dienaskārtības jautājumiem deputāti lems arī par domes priekšsēdētāja Aleksandra Bartaševiča atbrīvošanu no amata, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Pieprasījumu, lai domes sēdē sarīkotu balsojumu Bartaševiča gāšanai no pilsētas mēra amata, parakstījuši visi pieci pašvaldības opozīcijas deputāti - Ināra Groce (NA/LZP/JV/LRA/LP), Jāzeps Korsaks (NA/LZP/JV/LRA/LP) un Juris Guntis Vjakse (NA/LZP/JV/LRA/LP), kā arī Jānis Zeltiņš (P) un Voldemārs Platacis (JKP).

Opozīcijas deputātu iesniegumā teikts, ka viņu redzējumā nav pieņemami, ka Bartaševičs "atļaujas dalīt cilvēkus pēc tautības, acīmredzami kavē integrācijas procesus, kas īpaši pašreizējos apstākļos rada papildu drošības apdraudējumu", nespēj paust skaidru nostāju Ukrainas kara jautājumos, aicina Latvijai ieņemt neitrālas valsts pozīciju karā.

Tāpat viņam tiek pārmests, ka savā sociālā tīkla "TikTok" kontā apzināti maldina sabiedrību ar apgalvojumiem, ka Krievija ir cietēja karā un ir iebrukusi Ukrainā pašaizsardzības nolūkos.

Iesniegumā nosaukts par neētisku Bartaševiča janvāra beigās izplatītais video, kurā viņš izsakās par nesaskaņām ar savu bijušo partiju.

"Var redzēt, ka video ir ierakstīts mēra darba kabinetā, diskreditējot domes institūtu un izmantojot mēra pilnvaras personīgajām ambīcijām, taču likumā noteiktās pašvaldības funkcijas nav saistītas ar partiju darbību," pauž iesnieguma autori.

Bartaševiča apgalvojums, ka "krievu kopiena Latvijā zaudē savu identitāti", pozicionējot sevi kā mēru krievvalodīgajiem iedzīvotājiem, kuru "patiesās" intereses viņš aizstāv, ir neētisks un vairo spriedzi sabiedrībā, uzsver Rēzeknes opozīcijas deputāti.

Plešs ievēlēts par 'Latvijas attīstībai' ģenerālsekretāru
Trešdien, 22. februārī, partijas "Latvijas attīstībai" (LA) valde pieņēma lēmumu par partijas jauno ģenerālsekretāru apstiprināt partijas līdzdibinātāju, bijušo vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru un 13. Saeimas deputātu Artūru Tomu Pl...
Tadžikistānā notikusi 6,8 magnitūdu zemestrīce

Tadžikistānas austrumos ceturtdienas rītā notika 6,8 magnitūdas stipra zemestrīce, paziņoja ASV Ģeoloģiskais dienests.

Zemestrīce notika plkst.5.37 pēc vietējā laika (plkst.2.37 pēc Latvijas laika). Tās hipocentrs bija apmēram 20,5 kilometru dziļumā.

AS...

Finanšu izlūkošanas dienests: Latvija ir gatava labākam Moneyval vērtējumam

Latvija nākamajā vērtēšanas kārtā ir gatava saņemt labākus Eiropas Padomes Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas pasākumu novērtēšanas ekspertu komitejas "Moneyval" vērtējumus, intervijā aģentūrai LETA atzina Fin...



Komentāri