lv
VZZdqSKprrlQq8R9SEhN2G0oRDWdZq8ZbDZNaUvs
1295185

Tāds likums nav vajadzīgs!

Tāds likums nav vajadzīgs!

Saeimas opozicija aicina parlamentu atzīt par spēku zaudējušu pērn septembrī pieņemto likumu par Skultes sašķidrinātās dabasgāzes termināli.

Jau rītdienas Saeimas sēdēs darbā kārtībā iekļauts ZZS frakcijas priekšlikums “atcelt” pirms vēlēšanām pieņemto likumu par īpaša statusa Skultes LNG projektam noteikšanu.

Kā uzsver ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Viktors Valainis, jau no paša sākuma iecere par sašķidrinātās dabasgāzes termināļa būvniecību tika virzīta sasteigti, bez atbilstošu izvērtējumu veikšanas, lai noteiktu sabiedrības un tautsaimniecības kopumā intereses. Tagad valdība ir noraidījusi sašķidrinātās dabasgāzes termināļa attīstītāja AS "Skulte LNG Terminal" un stratēģiskā investora piedāvātos projekta sadarbības nosacījumus, kas paredzēja priekšrocību radīšanu un virkni saistību no valsts puses.

V.Valainis uzsver, ka Latvijas enerģētiskā drošība un neatkarība ir ļoti būtisks jautājums, un tāda mēroga projektu, kā sašķidrinātās gāzes termināļa izveide, nav pieļaujams virzīt bez nopietnas situācijas analīzes un atbilstošu izvērtējumu saņemšanas. Vēl joprojām neatbildēts palicis jautājums, kāpēc netiek vērtēta iespēja par sašķidrinātās gāzes termināļu attīstību lielajās pilsētās: Rīgā, Liepājā, Ventspilī, norāda ZZS.

Atzīstot likumu par Skultes sašķidrinātās dabasgāzes termināli par spēku zaudējušu, terminālim, tā cauruļvada savienojumam ar dabasgāzes pārvades sistēmu un ar to saistītajām būvēm tiks atcelts nacionālo interešu objekta statuss.

Sasaukta ārkārtas sēde, pieminot Krievijas agresijas Ukrainā gadadienu

Paredzētas valsts augstāko amatpersonu uzrunas.

Tieši 24. februārī, kad apriet gads Krievijas pilna mēroga iebrukumam Ukrainā, Saeimas deputāti ārkārtas parlamenta sēdē pieminēs šīs agresijas upurus. Gaidāmas valsts augstāko amatpersonu uzrunas. Bet jau...

Latvijas un Vācijas farmācijas kompānijas noslēgušas līgumu

Latvijas farmācijas uzņēmums AS "Kalceks", turpinot starptautisku biznesa paplašināšanos, ir noslēdzis ilgtermiņa sadarbību ar Vācijas farmācijas kompāniju "Fresenius Kabi" par medikamentu izplatīšanu Beļģijas tirgū, informē kompānija.

Sadarbība ar "Fre...

RTU rektors atrasts! Amatā ievēlēts Juhna

Par jauno Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) rektoru ievēlēts augstskolas zinātņu prorektors Tālis Juhna, informēja RTU Ārējās komunikācijas nodaļas vadītāja Dita Arāja.

Juhna saņēma 137 no 190 derīgajām Satversmes sapulces dalībnieku balsīm. Jaunievēl...



Komentāri