lv
YUpkQ0JrtD4Qzfp5bYGTKRo6DocJ2lHG5s7o2Qzj
1295181

Mēs visi saprotam, ka Ukrainai ir jāuzvar un Krievijai ir jāzaudē», - Levits Var

Mēs visi saprotam, ka Ukrainai ir jāuzvar un Krievijai ir jāzaudē», - Levits Var

NATO Austrumu flanga valstu vadītāji uzskata Krieviju par nozīmīgāko un tiešāko draudu sabiedroto drošībai.

Šodien Valsts prezidents Egils Levits Varšavā piedalījās ASV prezidenta Džo Baidena, NATO ģenerālsekretāra Jensa Stoltenberga un NATO Austrumu flanga (B9) valstu vadītāju sanāksmē Varšavā.

Sanāksmē līderi apliecināja, ka turpinās darbu pie vienotas NATO atbildes Ukrainai un tālākas Eiropas drošības, īpaši NATO Austrumu flanga nostiprināšanas. Tika pieņemts arī kopīgs paziņojums.
Valsts prezidents, uzrunājot kolēģus, iepazīstināja ar Latvijas redzējumu par to, kā saglabāt paliekošu mieru Eiropā un likuma varā balstītu starptautisko kārtību.

"Mēs visi saprotam, ka Ukrainai ir jāuzvar un Krievijai ir jāzaudē. Mums no savas puses jāturpina nodrošināt Ukrainu ar visu nepieciešamo, lai sekmētu tās uzvaru. Tas nav tikai jautājums par kaujas lidmašīnām, bet arī par mūsu apņēmību aizstāvēt mūsu vērtības ilgtermiņā," pauda Levits.

Valsts prezidents uzsvēra nepieciešamību Krieviju saukt pie atbildības par nodarītajiem noziegumiem karā Ukrainā, jo valsts nākotne un pasaules kārtība tiks nodrošinātas tikai tad, ja Krievija tiks saukta pie atbildības starptautiskā tribunālā.

Lielisks notikums! Mežaparkā rīkos Latvijas mūzikas lielkoncertu

Mežaparka Lielajā estrādē 2.septembrī koncertā vienosies teju simts pašmāju mūziķi, informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Liena Dāvida.

Koncerta mūzikas producents un radošais direktors Arstarulsmirus norāda, ka otrais Latvijas mūzikas lielais koncerts t...

Uzņēmumu parādi gada laikā pieauguši par 46%, parādnieku skaits – par 15,9%

Šī gada sākumā nodokļu parādi un pašu uzņēmumu atsevišķos gadījumos deklarētās parādsaistības reģistrētas kopumā vairāk nekā 51,6 tūkstošiem juridisko personu. Salīdzinot ar situāciju pērnā gada janvārī un šī gada sākumā, uzņēmumu - parādnieku skaits g...

Saules un vēja parku attīstītājiem ir jāstrādā kopā! Kāds tam iemesls?

Saules un vēja parku attīstītājiem nevajadzētu neveselīgi konkurēt savā starpā, bet ir jāstrādā kopā, lai Latvijas atjaunojamo energoresursu (AER) projekti būtu pirmie reģionā, uzlabojot Latvijas spēju pelnīt, AS "Latvenergo" Elektroenerģijas tirgus ap...



Komentāri