lv
geWclOh7Y7P4H9bidAUI6Fd8svkwNGpPDTWNrHuo
1293518

Latvija palīdzībā Ukrainai šogad lielu uzsvaru liks uz karavīru apmācībām

Latvija palīdzībā Ukrainai šogad lielu uzsvaru liks uz karavīru apmācībām

Latvija palīdzībā Ukrainai pret Krievijas militāro iebrukumu šogad lielu uzsvaru liks uz karavīru apmācībām, kuru apjomu plānots dubultot, šorīt intervijā Latvijas Radio stāstīja aizsardzības ministre Ināra Mūrniece (NA).

Ministre uzsvēra, ka Latvija ar palīdzēšanu Ukrainai nenoplicina savas aizsardzības spējas, jo uz Ukrainu sūta tos ieročus, kurus aizvieto ar citiem, tostarp, modernākām ieroču sistēmām, piemēram, Latvija Ukrainai nosūtīja "Stinger" raķetes sistēmas un vietā saņem modernākas prettanku sistēmas, nosūtīja helikopterus un vietā saņem jaunus "Black hawk" lidaparātus u.tml.

Savukārt daļa no aizsūtītās munīcijas ir tāda, kurai tuvojas derīguma termiņa beigas un tā tāpat būtu bijusi jānomaina, atzīmēja politiķe.

Mūrniece īpaši izcēla, ka Latvija palīdz ar Ukrainas karavīru apmācībām. Tieši šajā jomā Latvija šogad plāno likt uzsvaru. Tāpat mūsu valsts centīsies palīdzēt Ukrainai ar tām militārajām precēm, kuras saražo Latvijā, tostarp pašlaik ar ukraiņiem notiek konsultācijas par specifikāciju vietējiem ražojumiem, kurus ministre gan pagaidām neatklāja.

Politiķe uzsvēra, ka mums ir jāpalīdz Ukrainai karā pret Krieviju, jo viņi aizstāv gan sevi, gan visas Eiropas vērtības.

Ministres vērtējumā, aizvadītā kara gada laikā ir mainījies pasaulē valdošais noskaņojums, daudziem ir atvērušās acis un viņi ir sapratuši, ka Krievija ir agresīva valsts ar impērijas ambīcijām, kas veic kara noziegumus. Viņa atzīmēja, ka pastāv zināmi riski, ka šajā karā pietiekamu mācību neguvusi Krievija trīs līdz piecu gadu laikā var atkal sakopot spēkus un radīt draudus reģiona valstīm.

Tiesa martā atkārtoti vērtēs Tenberga krimināllietu par naudas izkrāpšanu

Zemgales rajona tiesa Tukumā 20.martā plkst.11:00 atkārtoti sāks izskatīt uzņēmēja Jāņa Tenberga krimināllietu par elektroenerģijas obligātā iepirkuma komponentes (OIK) izkrāpšanu vairāk nekā divu miljonu eiro apmērā, informē tiesā.

Iepriekš Augstākā ti...

Cert.lv: Piektdien DDoS uzbrukumu intensitāte varētu palielināties

Piektdien, 24.februārī, kad apritēs gads kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā, piekļuves atteices jeb DDoS uzbrukumu intensitāte varētu palielināties, aģentūrai LETA pavēstīja informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.l...

Piena pārstrādātājs skaidro, kas jādarā, lai nozare izdzīvotu krīzes situācijās

Piena un pārtikas ražošanā būtu jādomā par risku vadības institūciju, lai nozare varētu izdzīvot krīzes situācijās, intervijā aģentūrai LETA sacīja "Food Union" grupas uzņēmumu "Rīgas piena kombināts" un "Valmieras piens" padomes priekšsēdētāja vietnie...



Komentāri