lv
PYwxpAkcnNMz1T8KbrxPxz8dWAohQUriuii5y7lE
1291237

Visbiežāk iedzīvotāji internetā iepērkas uzreiz pēc darba laika

Visbiežāk iedzīvotāji internetā iepērkas uzreiz pēc darba laika

Visbiežāk iedzīvotāji internetā iepērkas uzreiz pēc darba laika jeb no plkst.17 līdz 18, liecina pētījumu kompānijas "Norstat Latvija" un sūtījumu kompānijas "Venipak" veiktā aptauja.

Pēc darba laika iepirkties internetā izvēlas 34% aptaujas respondentu. Tikmēr internetā brīvdienās un vakaros izvēlas iepirkties 24% aptaujāto, bet 17% respondentu interneta veikalos neiepērkas.

Visbiežāk uzreiz pēc darba laika savus pirkumus izdara cilvēki vecumā no 18 līdz 29 gadiem, kā arī vecumā no 40 līdz 49 gadiem, kuri šo atbildi izvēlējās 43% gadījumu.

Jautāti, kuras no norādītajām preču kategorijām cilvēki izvēlas iegādāties internetā, nevis fiziskajās tirdzniecības vietās, 57% respondentu norādījuši elektronikas preces. Savukārt 39% pauda, ka iegādājas apģērbu un apavus, bet 28% - farmaceitiskos produktus.

Elektronikas preces internetā iegādājas 73% vīriešu un 57% sieviešu. Tikmēr skaistumkopšanas preces internetā izvēlas iegādāties 36% sieviešu un 16% vīriešu.

Taujāti par iegādāto preču atgriešanas iespējām, 33% no respondentiem norādīja, ka savu pirkumu atgriešanu lieto reti, jo izvēlas tādas preces, kas jau ir labi zināmas, savukārt 29% neizmanto vispār, kamēr 22% respondentu norādīja, ka iespēja atgriezt preces viņiem ir ļoti svarīga.

Aptaujas dati rāda, ka iespēja savus pirkumus atgriezt būtiskāka ir sievietēm, kuras šo atbildi izvēlējās 27% gadījumu, savukārt vīrieši - 16%.

Iedzīvotāju aptauju pēc "Venipak" pasūtījuma veica pētījumu kompānija "Norstat Latvija" 2023.gada janvārī. Aptaujā piedalījās vairāk nekā 1000 cilvēku vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Smiltēns jaunajam vēstniekam: Būtiska ir cieša Latvijas un ASV partnerība

Latvijas un ASV cieša partnerība ir ārkārtīgi būtiska, šodien tikšanās reizē ar ASV jauno vēstnieku Latvijā Kristoferu Todu Robinsonu sacīja Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS).

Kā informēja Saeimas Preses dienestā, ASV vēstnieks parlamentā bij...

LTA priekšsēdētājs Danusēvičs: depozīta sistēma ir izgāzusies

Latvijas Tirgotāju asociācijas (LTA) valdes priekšsēdētājs Henriks Danusēvičs uzskata, ka dzērienu iepakojuma depozīta sistēma ir izgāzusies, jo tā ir necaurspīdīga, nedroša un neizdevīga mazajiem tirgotājiem. Turklāt tirgotāji neredz, kas un kā saimni...

Ukrainas atbalsta biedrība rīkos gājienu Ukrainas atbalstam

Ukrainas atbalsta biedrība un biedrība "Конгрес українців Латвії' ("Latvijas Ukraiņu kongress") ar domubiedriem sestdien rīkos gājienu Daugavpilī Ukrainas atbalstam, liecina sociālajos tīklos publicētā informācija.

Gājiens notiks sestdien, 25.februārī, ...



Komentāri