lv
aezn3Gpm5BOUkFcrOhBtosnkykRAE4AeOXUBIjfk
1288226

Saeimā diskutēs par Valsts aizsardzības mācības ieviešanu Latvijas skolās

Saeimā diskutēs par Valsts aizsardzības mācības ieviešanu Latvijas skolās

Saeimas Visaptverošas valsts aizsardzības apakškomisija otrdien plkst.13 ar Aizsardzības ministrijas un Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvjiem diskutēs par Valsts aizsardzības mācības ieviešana Latvijas skolās.

Sēde paredzēta klātienē.

2021./2022. mācību gadā valsts aizsardzības mācību kā izvēles interešu izglītības priekšmetu pasniedza vairāk nekā 90 Latvijas skolās, kurās to apgūst ap 5360 skolēni.

Valsts aizsardzības mācības un Jaunsardzes likums paredz, ka no 2024.gada 1.septembra valsts aizsardzības mācības priekšmeta apguve vidējās izglītības programmās būs obligāta.

Valsts aizsardzības mācība 2018.gadā sākotnēji tika ieviesta kā pilotprojekts 13 Latvijas skolās. Tās mērķis ir veicināt pilsonisko apziņu un patriotismu, kā arī sniegt iespēju apgūt militārās pamatiemaņas un prasmes, veidojot pilsoniski atbildīgus un Latvijai lojālus pilsoņus, kas ir vitāli svarīgi visaptverošās valsts aizsardzības kontekstā.

Tiesa turpinās skatīt bijušās politiķes, tieslietu ministres Baibas Brokas lietu

Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā šodien turpinās skatīt bijušās politiķes, tieslietu ministres un Latvijas Biatlona federācijas vadītājas Baibas Brokas lietu.

Iepriekšējā sēdē Brokas aizstāvis tiesas sēdē lūdza tiesu vērsties Ārlietu ministri...

Banki: Nebaidāmies pamainīt sastāvu un iekļaut jaunus spēlētājus

Neskatoties uz vairākiem traumētiem pamatsastāva spēlētājiem, Latvijas valstsvienības galvenais treneris Luka Banki nebaidās izlases kandidātu lokā iesaistīt jaunus kandidātus, pirms noslēdzošajiem 2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijas mačiem atzina ...

Saeimas komisijā turpinās vērtēt jauna doktorantūras modeļa ieviešanu

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā šodien plkst.10 deputāti spriedīs par jaunu doktorantūras modeli.

Sēdē aicināti piedalīties iesaistīto ministriju un institūciju pārstāvji. Sēde notiks videokonferences formātā un Izglītības, kultūras un...



Komentāri