lv
W1IMWKemBdc9dCSjKxCl9JDDSxg5Rl42F6nrcAqB
1286012

15 Latvijas pārtikas uzņēmumi piedalās izstādē Gulfood 2023 Dubaijā

15 Latvijas pārtikas uzņēmumi piedalās izstādē Gulfood 2023 Dubaijā

Starptautiskajā pārtikas izstādē "Gulfood 2023", kas notiek Dubaijā, Apvienotajos Arābu Emirātos, piedalās 15 Latvijas pārtikas uzņēmumi, informēja Agroresursu un Ekonomikas institūtā (AREI).

Institūtā norāda, ka Latvijas nacionālajā kopstendā piedalās SIA "Markol", SIA "Felici", SIA "Kārumu fabrika", SIA "Cannelle Bakery", SIA "Gaļas pārstrādes uzņēmums "Nākotne"", SIA "Pernes L", SIA "Stelpes minerālūdens", AS "Tukuma piens," AS "Dobeles dzirnavnieks", AS "Balticovo", SIA "Rāmkalni Nordeco", SIA "Orkla Latvija", SIA "Skrīveru saldumi", SIA "Lat Eko Food" un SIA "Smartfoody".

Pēc AREI minētā, Latvijas nacionālais kopstends, kas kopumā aizņem 174 kvadrātmetrus, atrodas "Sheikh Saeed" hallē starp Argentīnas, Japānas, Dienvidāfrikas un Ukrainas nacionālajiem kopstendiem.

Izstādes laikā notiek arī starptautiskā konference "Gulfood Inspire", ekspertu darba grupas, diskusiju vakari, šefpavāru meistarklases, kā arī konkurss "Gulfood inovācijas balva".

Izstāde šogad notiek 28.reizi, un tajā 24 hallēs piedalās vairāk nekā 5000 dalībnieku no 125 valstīm.

Pērn produktu nominācijā "Inovatīvie dzērieni" pirmo vietu ieguva Latvijas uzņēmuma SIA "King Coffe Service" produkts "Rocket bean roastery /Rudy’s Kombucha", bet nominācijā "Labākais iepakojums" trešo vietu ieguva "Pernes L" radītais iepakojums produktam "Long Chips".

AREI savulaik izveidoja Valsts Priekuļu laukaugu selekcijas institūta, Valsts Stendes graudaugu selekcijas institūta, Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūta un Latvijas Valsts augļkopības institūta reorganizācijā.

Meteorologi izplatīta oranžo brīdinājumu par stipru snigšanu vakarā

Pirmdienas vakarā un naktī uz otrdienu Vidzemē, Latgalē un Sēlijā spēcīgi snigs, vietām gaidāms arī putenis un lietus, prognozē sinoptiķi.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs visā valsts austrumu pusē no plkst.17 līdz pusnaktij izsludinā...

KP: Vairums rēķinu apmaksai izmanto internetbanku, nevis citas platformas

Konkurences padome (KP), vērtējot konkurences apstākļus rēķinu nosūtīšanas platformu tirgū, kuras izmanto kapitālsabiedrības, norāda, ka kapitālsabiedrībām ir jānodrošina patērētājiem brīvas izvēles iespējas attiecībā uz maksājuma pakalpojuma sniedzēja...

Bijušais NBS komandieris: Krievija gatavo militārus pārsteigumus Ukrainā

Krievija noteikti gatavo militārus pārsteigumus Ukrainā, taču arī ukraiņi gatavojas ienaidnieka plāniem, atzina bijušais Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris un Latvijas vēstnieks Kazahstānā un Azerbaidžānā Juris Maklakovs.

"Esmu pārlieci...



Komentāri