lv
WqjRMm14RUDSTuRFA7RbIWxf5aWBOci4StjmAIgj
1284288

Nedēļas laikā - 106 321 eiro. Latvija sūta palīdzības kravu Turcijā cietušajiem

Nedēļas laikā - 106 321 eiro. Latvija sūta palīdzības kravu Turcijā cietušajiem

Šodien tiks nodota nākamā humānās palīdzības krava ar vēl 22 pārvietojamām tualetēm un sabiedrības ziedojumiem Turcijas zemestrīcē cietušajiem, informēja "Ziedot.lv" Komunikācijas vadītāja Ilze Ošāne.

Aptuveni nedēļas laikā Latvijas iedzīvotāji un uzņēmumi Turcijas zemestrīcē cietušajiem saziedojuši 106 321 eiro.

Pagājušajā nedēļā, 13.februārī, uz Turciju jau aizlidoja par ziedojumiem iegādātās siltās segas, savukārt, 17.februārī ar kravas mašīnu uz Turciju ceļu uzsāka humānās palīdzības krava ar pieciem konteineriem, 20 pārvietojamām tualetēm, ģeneratoriem un guļammaisiem.

"Ziedot.lv" ar Turcijas vēstniecību Latvijā aicina turpināt palīdzēt, jo vajadzības zemestrīcē cietušajiem iedzīvotājiem būs nepieciešamas ilgstoši. Šobrīd cietušie cilvēki ir izmitināti pagaidu teltīs, konteineros, un tie arī ir visaktuālāk nepieciešami, tāpat kā ģeneratori un sildītāji, lai sniegtu aukstajās naktīs siltumu un pārvietojamās tualetes un vannas istabas, lai cilvēkiem būtu iespējas cilvēcīgas higiēnas iespējas.

Biedrība "Tavi draugi" Ventspils ielas noliktavā pieņem iedzīvotāju ziedojumus, kas tiek sašķiroti, rūpīgi sapakoti un regulāri nodoti nogādei ar nākošo avio reisu uz Turciju. Ziedojumus tiek lūgts iepakot caurspīdīgos maisos ar norādēm par saturu.

Jau vēstīts, ka Turciju un Sīriju šomēnes satricināja divas spēcīgas zemestrīces, no kurām lielākā bija 7,7 magnitūdu stipra. Nelaimē gājuši bojā vairāki desmiti tūkstošu cilvēku un daudzi palika bez pajumtes.

LaTS boss: Mazajos veikalos taras vākšanai būtu jābūt brīvprātīgai

Latvijā mazajos veikalos taras vākšanai būtu jābūt brīvprātīgai, sacīja SIA "Latvijas tirgotāju savienība" ("LaTS") valdes priekšsēdētājs Raimonds Okmanis.

Viņš norādīja, ka pašreizējais regulējums paredz, ka veikaliem, kuru platība pārsniedz 60 kvadrāt...

Uz austrumiem no Rīgas braukšanas apstākļi apgrūtināti pa visiem ceļiem

Šorīt braukšanas apstākļi pa Latvijas ceļiem ir krasi pretēji valsts rietumu un austrumu daļā - uz austrumiem no Rīgas visi lielo ceļu posmi ir apledojuši vai sniegoti, bet uz rietumiem no galvaspilsētas braukšanas apstākļi pagaidām ir apmierinoši, lie...

Sniega segas biezums Alūksnē pieaudzis līdz 35 centimetriem; dienā snigs visā Latvijā
Visvairāk sniega valstī ir Alūksnē, kur sniega segas biezums pēdējās divās dienās palielinājies no 17 līdz 35 centimetriem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.


Komentāri