lv
3UfAzQMBo2RooDPWf4y8v6b0apQgwZH1LabpGM0p
1282178

Starp RTAB fiktīvi nodarbinātajiem bijis arī Ainars Mielavs; pats nekomentē

Starp RTAB fiktīvi nodarbinātajiem bijis arī Ainars Mielavs; pats nekomentē

KNAB prokuratūrai šonedēļ nodeva lietu par tā saucamajiem Rīgas domes fiktīvajiem darbiniekiem. Izmeklētāji pagaidām no jebkādiem komentāriem atsakās. Plašāku informāciju, kas parāda kā laika posmā no 2012 līdz 2019.gadam ar partijām “Saskaņa” un “Gods kalpot Rīgai” saistīti politiķi, partijas biedri un arī viņu radinieki saimniekojuši domes struktūrā Rīgas tūrisma attīstības birojā (RTAB), izdevies iegūt TV3 raidījumam “Nekā personīga”.

Nekā personīga un arī citi žurnālisti bija izskaitļojuši daudzus Saskaņas kā arī Gods kalpot Rīgai cilvēkus, kuri “uz papīra” skaitījās pieņemti darbā RTAB, bet visticamāk savus pienākumus nepildīja. Vai arī tie bija formāli. Kā, piemēram, pārpublicēt tobrīd nodibinājuma “Rīga.lv” veidotajā portālā citu mediju jau uzrakstītas ziņas un rakstus.

Šobrīd KNAB rosina kriminālvajāšanu sākt pret astoņiem cilvēkiem. Tie ir agrākie domnieki un Rīgas tūrisma attīstības biroja valdes locekļi saskaņietis Maksims Tolstojs un no “Gods Kalpot Rīgai” ievēlētā Vita Jermoloviča. Viņi tiek vainoti, ka atbalstījuši sešus fiktīvos darbiniekus, kuri izkrāpuši finanšu līdzekļus lielos apmēros – kopā 280 822 eiro.

Algas fiktīvajiem darbiniekiem laika posmā no 2012. līdz 2014.gadam bijušas ap 1400 eiro. Bet vēlāk pat pārsniegušas 2000 eiro “uz papīra”. 2018. gadā Rīgas tūrisma attīstības birojā strādāja 39 darbinieki. 15 no viņiem bija saskaņieši, kuri lielākajā daļā noformēti kā dažādu projektu vadītāji.

Jau 2017.gadā Nekā personīga ziņoja, ka Nila Ušakova un Andra Amerika partiju biedri iekārtojušies labi apmaksātās darba vietās. Vēl neredzētu rokādi bija veikusi saskaņieša Sandra Bergmaņa sieva un māte. Kad sieva devās bērna kopšanas atvaļinājumā, viņas vietu Rīgas tūrisma attīstības birojā pārmantoja deputāta māte. Abas ir starp tām personām, pret kurām KNAB aicina sākt kriminālvajāšanu.

Bijusī RTAB valdes locekle Vita Jermoloviča noliedz amata pārmantošanu: “Tā kā tika piedāvāts tāds kandidāts, tad mēs bijām ar mieru.”

Kriminālvajāšanu KNAB aicina sākt arī pret Rīgas tūrisma attīstības biroja darbinieci Anželiku Sergejevu. Viņa uzrakstīja atlūgumu dažas dienas pirms Sergejevu par iespējams fiktīvu nodarbinātību gatavojās intervēt Valsts Kontroles revidenti.

Cita projektu vadītāja – Darja Tiščenko gadiem strādājusi Saskaņas Saeimas frakcijā un bijusi par spiegošanu Krievijas labā notiesātā eksdeputāta Jāņa Ādamsona palīdze. Paralēli arī spējusi apvienot darbus Rīgas domes sabiedrisko attiecību daļā. Kā arī Rīgas tūrisma attīstības birojā, kur trīs gados kopā saņēmusi ap 50 000 eiro. Un arī viņas darba vietu dome likvidēja pēc Valsts Kontroles pārbaudes. Un arī pret Tiščenko KNAB aicina sākt kriminālvajāšanu.

Kā projektu vadītāja Rīgas tūrisma attīstības birojā bijusi pieņemta arī žurnāliste Ksenija Zagorovska. Viņa savulaik vēlēšanās kandidējusi no PCTVL. Divas reizes saņēmusi Krievijas vēstniecības Rīgā organizētā žurnālistu konkursa “Dzintara spalva” balvas. Viņas vārds joprojām atrodams Jāņa Urbanoviča grāmatu tulkotāja Jura Paidera vadītās Latvijas Žurnālistu savienības valdē. Zagorovska piedalījusies arī drošības dienestu redzes lokā nonākušās organizācijas “Format A3” pasākumos, kas no Krievijas uz Rīgu aicināja politologus, kuri apšaubīja Latvijas neatkarību. Un šobrīd viņa ir palīdze Eiroparlamenta deputātam Andrim Amerikam. Visas nedēļas laikā Zagorovsku nebija iespējams sazvanīt.

Un sestais šaubīgais RTAB darbinieks ir Latvijā plaši pazīstamais mūziķis Ainars Mielavs. Viņš izpelnījās plašu kritiku pēc tam, kad uzstājās Nila Ušakova vadītās Rīgas domes rīkotajā 9.maija sarīkojumā pie pārdaugavas pieminekļa.

Nekā personīga zināms, ka Mielavs no 2012 līdz 2014.gadam bijis noformēts kā Rīgas tūrisma attīstības biroja darbinieks, algu saņēmis, bet vairāki biroja darbinieki apliecina, ka viņš darbā nav redzēts. Sazvanīts, mūziķis ir mazrunīgs.

“Man diemžēl nav nekādas informācijas. Nav sniegta un es neko nevaru atbildēt. Nevaru komentēt šobrīd,” saka Mielavs

Nogalināto partizānu gari nedeva mieru – kā tapa pētījums par Sēlijas mežabrāļiem
Cenšoties noskaidrot patiesību par savas dzimtās puses nacionālajiem partizāniem, vēsturnieks Haralds Bruņinieks vairāk nekā 20 gadus ir vācis materiālus pētījumam, kas nesen rezultējies grāmatā "Nāvi mānot. Sēlijas – Aknīstes, Biržu, Elkšņu, Gārsenes,...
Nokrišņu būs daudz; gaidāms arī -22 grādu sals
Nedēļas sākums atnesīs nokrišņiem bagātu un vējainu laiku, gaidāms gan lietus, gan sniegs, tāpat arī putenis. Naktī uz trešdienu atmosfēras spiediens sāks paaugstināties, laika apstākļus noteiks anticiklons, līdz ar to debesis skaidrosies, laiks būs li...
Cipulim Siguldā 8.vieta Pasaules kausa pēdējā posmā, titulu nodrošinot Lohneram

Latvijas bobsleja pilots Emīls Cipulis ar stūmēju Edgaru Nemmi svētdien Siguldā ierindojās astotajā vietā Pasaules kausa pēdējā, astotajā posmā, kamēr Jēkabs Kalenda ar Arni Bebrišu bija 11.pozīcijā.

Tikmēr uzvaru Pasaules kausa divnieku ieskaitē nodroš...



Komentāri