lv
ZwVKE6EyRXK5QTgV4OsNhfftW3Q4hYE0XEiX5bNO
1268219

Šodien sākas īsfilmu festivāls 2Annas

Šodien sākas īsfilmu festivāls 2Annas

Kinoteātrī "Splendid Palace" šodien plkst.19.00 norisināsies Rīgas Starptautiskā īsfilmu festivāla"2Annas" ievadpasākums - Latvijas kinodokumentālistu īsfilmu programma "Veselā miesā vesels gars", informēja festivāla pārstāve Dita Danosa.

Viņa norāda, ka īsfilmu programmu "Veselā miesā vesels gars" veidojusi režisore Laima Žurgina sadarbībā ar Valsts Kinofotofono dokumentu arhīvu. Katra no tām atspoguļos autora individuālo skatījumu par cilvēka fiziskā ķermeņa un garīgās pasaules ciešo kopsakarību.

Programmā iekļauta režisora Herca Franka filma "Augstā dziesma" - bībeliskā pasaules izjūtā balstīts darbs, kas ataino cilvēka sāpīgi skaisto ierašanos mūsu pasaulē, bet operatora Jura Podnieka viena no pirmajām patstāvīgajām filmām "Puikas, zirgos!" veltīta viņa "otrajam tēvam" - pieccīņnieku trenerim Aināram Lejam.

Seansā būs skatāmas divas Birutas Veldres filmas: "Kamēr vēl…" stāsta par vienu no Latvijas sirds ķirurģijas pamatlicējiem Jāni Volokolakovu, bet "Divkauja ar šķēpiem" - ir vēstījums par divu sportistu Jāņa Lūša un vācieša Kurta Volfermana draudzību dzīvē un cīņu sporta laukumā.

27.Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls "2Annas" norisināsies no 7.aprīļa līdz 13.aprīlim. Ievadpasākuma tematika izvēlēta saistībā ar šī gada festivāla fokusa programmu - "Ķermenis un miesa".

Rīgas zooloģiskajā dārza lemuriem piedzimis mazulis

Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza mazuļu pulkam pievienojies kaķu lemuru Vavī un Jaceka pēcnācējs, informēja zooloģiskā dārza Mārketinga un biznesa attīstības nodaļa.

Lai gan lemuru mamma mazuli slēpjot azotē, taču rūpīgi un pacietīgi vērojot, to esot ie...

Apbalvos Kilograms kultūras 2022 laureātus; skaties LTV1

Šodien notiks Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas "Kilograms kultūras 2022" svinīgā ceremonija, kurā izziņos apbalvojuma laureātus, informēja Latvijas Televīzijā (LTV).

Tiešraidē plkst.21.05 to varēs vērot LTV1, "REplay.lv" un sabiedrisko mediju por...

Piektdien turpinās Lemberga krimināllietas izskatīšanu

Rīgas apgabaltiesa šodien plkst.10 turpinās skatīt koruptīvos noziegumos apsūdzētā bijušā Ventspils mēra, pašreizējā Ventspils domes deputāta Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") krimināllietu, informē tiesa.

Šodienas tiesas sēdē debatēs uzstāsies...



Komentāri