lv
nWRdb8wTfONSPkJjQKiIpQH6YAL5YYR0WXTXZUrA
1266772

Divi vienā! Izdota arī filmas Uzlūdz dāmas tituldziesma

Divi vienā! Izdota arī filmas Uzlūdz dāmas tituldziesma

Kinoteātrī "Splendid Palace" notika Katrīnas Tomašickas dokumentālās filmas "Uzlūdz dāmas" pirmizrāde. Bet tas nav vienīgais par ko informē filmas veidotāji - klajā laista arī filmas tituldziesma "Atradināties", kuras mūzikas un vārdu autors ir Edgars Šubrovskis, izpildītāja - Anta Eņģele.

Edgars Šubrovskis par dziesmas tapšanu: "Ar Antu Eņģeli reiz satikāmies Sniedzes Prauliņas koncertā. Noklausījusies dziesmu "Izoleta", kurai biju sarakstījis vārdus, Anta nopūtās, ka arī gribētu, lai viņai kāds raksta dziesmas. Tā kā Antas balsi uzskatu par vienu no Latvijas mūzikas dārgumiem, ar prieku izmantoju iespēju un dziesmu, kam bija jāataino filmas smeldzīgi romantiskā noskaņa, veltīju tieši viņai. Ceru, ka dzirdēsiet to arī koncertos."

Godinās Apvidvārdu talkas dalībniekus

Latvijas Universitātes (LU) Lielajā aulā 22.februārī norisināsies akadēmiķa Jāņa Endzelīna 150.dzimšanas dienai veltītās Apvidvārdu talkas ražīgāko dalībnieku godināšana. LU Latviešu valodas institūts un UNESCO Latvijas Nacionālā komisija aicina uz pas...

Valdība neatļauj pārdot sankcijām pakļautā Severstal Distribution kapitāldaļas

Valdība ceturtdien nolēma neatļaut pārdot sankcijām pakļautā metālapstrādes un metālu vairumtirdzniecības uzņēmuma SIA "Severstal Distribution", kura patiesais labuma guvējs ir sankcijām pakļautais Aleksejs Mordašovs, kapitāldaļas, aģentūrai LETA pavēs...

Miris Latvijas Zinātņu akadēmijas īstenais loceklis, fiziķis Kurts Švarcs

Vācijā šonedēļ miris Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) īstenais loceklis, fiziķis Kurts Švarcs, aģentūra LETA uzzināja LZA.

Švarcs dzimis Rīgā 1930.gadā grāmatveža Kurta Švarca un medicīnas māsas Artas Švarcas ģimenē.

Viņš studēja Latvijas Valsts unive...



Komentāri