lv
x4S0XCAdcBoyBJF6mI8yufiColIAblP38vW8yUay
1263059

Šodien dokumentālās filmas Uzlūdz dāmas pirmizrāde

Šodien dokumentālās filmas Uzlūdz dāmas pirmizrāde

Kinoteātrī "Splendid Palace" šodien notiks režisores Katrīnas Tomašickas dokumentālās filmas "Uzlūdz dāmas" pirmizrāde, kas atklāj Latvijas senioru stāstus par mīlestības meklējumiem.

Filma vēsta par cilvēkiem, kuri, neraugoties uz cienījamo vecumu, nesamierinās ar vientulību, droši dodas jaunos piedzīvojumos un ir atvērti dzīves dāvātajām iespējām. Vienu šie meklējumi aizved pie jauniem sarunu biedriem, citu - pie cilvēka, ar kuru kopā ceļot, bet vēl kādam izdodas atrast dzīvesbiedru. Filmas varoņi atklāj savu pieredzi, kur jūtas ir tikpat trauksmainas kā jaunībā un kur dzīve arī mūsdienu digitālajā vidē ir kaislību pilna.

Režisore Katrīna Tomašicka stāsta, ka ar filmu gribēja parādīt, ka mīlestības meklējumus arī cienījamā vecumā mums, sabiedrībai, nevajadzētu uztvert kā tabu vai kaut ko neordināru. Tā ir dzīve, kas turpinās. Dzīve, ko dzīvo cilvēki, ilgodamies pēc tuvuma, siltuma un sapratnes. Satikšanās uzreiz nenozīmē lielas pārmaiņas; arī sirsnīgas sarunas un kopīga pieredze var mainīt cilvēka ikdienu.

Filmas uzņemšana sākās vēl pirms Covid-19 pandēmijas, un pirmizrāde noslēgs piecu gadu tapšanas ciklu. Pavasarī filmu plānots izrādīt arī Latvijas reģionos.

Filmas tapšanu atbalstījis Valsts Kultūrkapitāla fonds un "BBrental.eu". Biļetes uz pirmizrādi pieejamas "aula.lv" un pirms pasākuma kinoteātrī.

Notiks seminārs par bioloģisko atkritumu šķirošanas pieredzi Eiropā un Latvijā

Šodien notiks SIA "CleanLiving Trade" un Latvijas Pašvaldību savienības organizētais seminārs par bioloģisko atkritumu šķirošanas pieredzi Eiropā un Latvijā, informēja pasākuma rīkotāji. Seminārs notiks plkst.10 "Bellevue Park Hotel Riga" telpās.

Seminā...

Bieriņos atklās Lidl veikalu

Mazumtirgotājs SIA "Lidl Latvija" šodien Bieriņos, Rīgā, atklās "Lidl" veikalu. Jaunais veikals atradīsies Cēres un Tēriņu ielas stūrī. Veikala platība ir 2150 kvadrātmetri.

Pārdaugavā šis būs jau ceturtais "Lidl" veikals.

Taujāti par kopējām investīcij...

Turpinās iztiesāt lietu par mātes un bērna nāvi mājdzemdībās

Zemgales rajona tiesa Jelgavā šodien skatīs lietu par mātes un bērna nāvi mājdzemdībās, informē tiesā.

Lietas izskatīšana uz februāri atlikta pēc prokurora lūguma.

Lietā apsūdzēti vairāki "Pirmās evaņģēliskās Jēzus draudzes" locekļi - mirušās sievietes ...



Komentāri