lv
dLABn0zfX8pchATvlvOHwunzBKbgGKcAFgrIF3Tg
1259429

Bums! Mikroautobusu Latvija modeļus kolekcionāri meklē ar uguni

Bums! Mikroautobusu Latvija modeļus kolekcionāri meklē ar uguni

Rīgas mikrorajonos pie kāpņutelpu ieejām parādījušies sludinājumi par autorūpnīcā Jelgavā ražotajiem RAF-2203 jeb visiem labi zināmajiem mikroautobusu “Latvija” modeļu 1:43 formāta iegādi. Kolekcionāri ir gatavi tos iegādāties par diezgan bargu naudu.

Šo PSRS ražoto lielizmēra modeļu īpatnība bija tāda, ka tie faktiski ir vienā vecumā ar tolaik ražotajiem mikroautobusiem, kas kalpoja par paraugiem. Tie tika ražoti no izturīga metāla ar noturīgu krāsojumu. Pat logi ir izgatavoti no stikla, nevis plastmasas. Modeļiem var atvērt durvis, pārsegu un bagāžas nodalījumu.

Daži kolekcionāri savus dzīvokļus (vai vismaz vienu istabu) pārvērš par modeļu muzeju: pērk statīvus ar spoguļiem un stikla plauktiem, iekārto tajos apgaismojumu, skaisti sakārto savu bagātību, aplūko to un meditē pie saviem dārgumiem. Daži kolekcionāri pamanījušies rīkot ekskursijas.

Lielākajai daļai kolekcionāru nav vietas šādām instalācijām, un viņi tikai nelielu daļu no savas kolekcijas glabā redzamā vietā, bet pārējo saliek kastēs. Tik pa laikam izņem, lai apbrīnotu.

Šobrīd cenas tirgū nevainojamā stāvoklī esošo automašīnu kopijām oriģinālajā iepakojumā var pārsniegt 100 eiro, liecina sludinājumu portāli Latvijā.

Pērkot šādas mini mašīnas, jums jāpievērš uzmanība ražotājam - tirgū, kā tas ierasts, vai nopirkt daudz zemas cenas un kvalitātes ķīniešu viltojumus, kuriem trūkst un lūzt detaļas un ātri nolobās krāsa.

Krišs Ziverts (teksts, foto)

Pedagogi valdībai uzstāda ultimātu un paziņo par streiku
Nesaņemot no valdības un nozares ministrijas skaidru solījumu pildīt pedagogiem dotos solījumus un novirzīt konkrētus valsts budžeta līdzekļus pedagogu atalgojuma celšanai un darba slodzes sabalansēšanai, Latvijas Izglītības darbinieku arodbiedrības (L...
'Man žēl, bet sodu pieņemu' – Grevcovai draud bargākais Saeimas sods
Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija trešdien, 15. februārī, saskatīja deputāta ētikas kodeksa pārkāpumus parlamentārietes Glorijas Grevcovas (S!) izteikumos par Latvijas okupāciju, tāpēc parlaments tiks aicināts lemt piemērot Grevcovi bargāk...
Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs izsaukts uz NHL vienību Canucks

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs saņēmis izsaukumu uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienību Vankūveras "Canucks", otrdien pavēstīja komanda.

Kā pavēstīja "Canucks" ģenerālmenedžeris Patriks Alvins uz fārmklubu Amerikas Hokeja līgā (AHL) Ebotsfordas "Can...



Komentāri