lv
Weh5AImtB3Fb69t2ECJLWWAfpHIXssdJtLoWOc6E
1255510

Aptauja: 32% latviešu izjūt negatīvu ietekmi romantiskajā dzīvē

Aptauja: 32% latviešu izjūt negatīvu ietekmi romantiskajā dzīvē

Inflācijas straujais kāpums turpina ietekmēt iedzīvotāju noskaņojumu. Arī Valentīna diena nav izņēmums, jo teju trešdaļa jeb 32% Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka straujais dāvanu un restorānu apmeklējumu cenu kāpums negatīvi ietekmē viņu romantisko dzīvi, liecina Eiropas vadošā kredītu pārvaldības uzņēmuma "Intrum" ikgadējais Eiropas patērētāju maksājumu ziņojums.

Kamēr Latvijā respondenti ir skaudrāk noskaņoti šajos mīlestības svētkos nekā Eiropā vidēji (27%), tikai piektdaļa jeb 20% Igaunijas iedzīvotāju izjūt inflācijas negatīvās sekas savā romantiskajā dzīvē. Savukārt lietuvieši šo Valentīna dienu piedzīvos ar izteikti negatīvu noskaņojumu, jo teju puse jeb 47% iedzīvotāju izjūt cenu kāpuma sekas.

Pētījums arī atklāj, ka sociālo tīklu radītais spiediens nereti liek pārtērēt savus ikmēneša ienākumus - vairāk nekā trešdaļa jeb 36% Latvijas iedzīvotāju izjūt sociālo tīklu akciju un influenceru radīto spiedienu pirkt vairāk nekā patiesībā var atļauties, kas ir īpaši spilgti novērojams svētku laikā, kad ir vēlme iepriecināt otro pusīti ar dāvanām vai kādu kopīgu aktivitāti. Arī Eiropas vidējais rādītājs sakrīt ar Latvijas iedzīvotāju noskaņojumu, kas norāda uz izteiktu sociālo tīklu ietekmi, it sevišķi jauniešu vidū.

Lielo Kristapu atklās ar filmām «Nr.105555» un «Svārstības»

Nacionālo kino balvu "Lielais Kristaps", kas norisināsies no 23. līdz 26.februārim, atklās ar divu dokumentālo filmu pirmizrādēm - Andreja Verhoustinska filmu "Nr.105555" un Kristīnes Briedes kinolenti "Svārstības".

Verhoustinskis ir filmas "Nr.105555" ...

Rīgas bebru nogalināšana ir nepamatota, uzskata zooloģe

Lai cik dīvaini tas nešķistu, bet Latvijas galvaspilsētā pie varas ir pašpasludinātie vides aizstāvji "Progresīvie", un varas iestādes piešķir 30 000 eiro vienam medniekam, kurš apņēmās nošaut visus Rīgas bebrus.

Vai viņi grasās pārkāpt Medību likumu?

R...

Slimība negaida! Lūdz ziedot aktiera Mārtiņa Egliena veselības glābšanai

Ar organizācijas Ziedot.lv palīdzību sākta līdzekļu vākšana Latvijas Nacionālā teātra aktiera Mārtiņa Egliena veselības saglābšanai. Procedūrai Vācijas klīnikā nepieciešami līdz 10 000 eiro.

Jau kādu laiku Mārtiņš juta, ka ar balsi ir problēmas, vēstīts...



Komentāri