lv
yM0Tn0FKVof0YOsyNBYX4eah6gyY6yvSvOUcAHcO
1253929

Berlīnē demonstrēs Latvijā veidotu kopražojuma filmu «Meitene dzinējsuns»

Berlīnē demonstrēs Latvijā veidotu kopražojuma filmu «Meitene dzinējsuns»

Berlīnes starptautiskais kinofestivāls pirmizrādīs Latvijā veidotu Eiropas animatoru kopražojuma filmu "Meitene dzinējsuns" jeb "A Greyhound of a Girl", informēja filmu studijas "Rija" vadītājs Vilnis Kalnaellis.

Viņš norāda, ka Latvijas radošo un profesionālo ieguldījumu tajā paveica filmu studija "Rija". Animācijas filma "Meitene dzinējsuns" ir septītā studijas "Rija" filma, kas nominēta Berlināles konkursa programmai.

Kalnaellis atzīmē, ka animācijas filma veidota pēc īru rakstnieka Rodija Doila noveles. Filmas režisors, scenārists un mūziķis Endzo d’Alo ir viens no atzītākajiem animācijas filmu radītājiem Itālijā un visā Eiropā. Animācija veidota 2D datortehnikā.

Latvijas pusi filmā pārstāv vadošā fonu māksliniece - Laima Puntule, mākslinieki - Laura Blūma, Sanda Biteniece, Ilze Zalāne, Renārs Zālītis un citi, filmas animatori - Taiga Zīle, Jolanta Bīgele un Aleksandrs Šehovcovs, filmas producents - Kalnaellis.

Filmas veidošanu finansiāli atbalstīja Nacionālais kino centrs, filmas uzņemšanu sekmēja septiņas valstis - Luksemburga, Itālija, Īrija, Lielbritānija, Latvija, Igaunija un Vācija.

Filmas pirmizrāde notiks 18.februārī Berlīnes kinoteātrī "Zoo Palast" festivāla konkursa programmā "Generation Kplus".

Nepieciešama vien politiskā griba – EP par tribunālu Krievijas noziegumiem saka Levits
Juridiski ir iespējama gan īpaša tribunāla izveide Krievijas agresijas pret Ukrainu iztiesāšanai, gan iesaldēto Krievijas aktīvu izmantošana Ukrainas atjaunošanai – nepieciešama vien politiskā griba, otrdien, uzrunājot Eiropas Parlamenta deputātus Stra...
Tuvāko 4 gadu laikā slēgs vai reorganizēs vēl katru desmito Latvijas skolu

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) ir sākusi veidot darba grupu, kura lems, kurām Latvijas skolām nepieciešamas pārmaiņas un kā tās panākt, raksta "Latvijas Avīze".

Kā atzīmē laikraksts, valdības rīcības plāns paredz, ka tuvāko četru gadu laikā Lat...

Tuvojoties 24.februārim, Valsts drošības dienests brīdina...

Tuvojoties 24.februārim, kad apritēs gads kopš Krievija uzsāka karu pret Ukrainu, Valsts drošības dienests (VDD) pievērš pastiprinātu uzmanību Krievijas atbalstītāju aktivitātēm. VDD brīdina, ka agresorvalsti Krieviju vai tās armiju slavinošas aktivitā...



Komentāri