lv
9r8JbMWrVcLuGS0VSIQ3xEXdU39QbRWKxp4FaoXT
1249204

Atklās izstādi «Rudens 2022. Karš ilgst gadu»

Atklās izstādi «Rudens 2022. Karš ilgst gadu»

17.februārī plkst.18.00 Latvijas Mākslinieku savienības (LMS) galerijā tiks atklāta izstāde "Rudens 2022. Karš ilgst gadu", informēja pasākuma rīkotāji.

LMS aicinājusi māksliniekus izstādei "Rudens 2022. Karš ilgst gadu" iesniegt darbus, kas izsaka attieksmi un vērtējumu šī brīža pasaules norisēm.

Izstādē "Rudens 2022. Karš ilgst gadu" piedalīsies profesionāli mākslinieki, mākslas augstskolu studenti un profesionālās vidējās kultūrizglītības iestāžu audzēkņi. LMS no mākslinieku iesniegtajiem pieteikumiem ekspozīcijai ir izvēlējusies vairāk kā 60 mākslas darbus dažādos mākslas veidos - glezniecībā, tēlniecībā, grafikā, instalācijās, tekstilmākslā un citos veidos, kas radīti pēdējos trīs gados un uzrāda vizuālās mākslas laikmetīgās tendences. Šī ir LMS ikgadēja izstāde, kurā profesionālu meistaru darbiem līdzās redzams arī jauno mākslinieku sniegums.

Atklāšanas dienā tiks paziņots izstādes laureāts, kurš iegūs iespēju rīkot personālizstādi LMS galerijā, un piešķirta LMS Balva par mūža ieguldījumu vizuālajā mākslā.

Izstāde "Rudens 2022. Karš ilgst gadu" LMS galerijā būs apskatāma līdz šī gada 19.martam.

Studējošo skaits Latvijas augstākās izglītības iestādēs turpina samazināties
Studējošo skaits šajā akadēmiskajā gadā Latvijas augstākās izglītības iestādēs samazinājies par 2,6%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotie dati.
Cik ilgi iedzīvotāji sevi spētu uzturēt, pēkšņi paliekot bez ienākumiem?

Pienākot situācijai, ja pašam vai partnerim pēkšņi jāpaliek bez ienākumiem, 30% Latvijas iedzīvotāju ar pašreizējo uzkrājumu apjomu varētu turpināt segt ikdienas izdevumus ne ilgāk par mēnesi, secināts bankas Citadele grupas uzņēmuma CBL Life veiktajā ...

Konfliktu iemesls - viedtālrunis. To piedzīvo vairāk nekā pusē ģimeņu

Vairāk nekā pusei (55%) Latvijas iedzīvotāju viedtālruņu lietošanas dēļ ir radušies konflikti ģimenē, liecina multipakalpojumu uzņēmuma "Tele2" un "Berg Research" veiktā Latvijas iedzīvotāju aptauja. Ja salīdzina ar 2019.gadā veiktā pētījuma datiem, ta...



Komentāri