lv
XnxbF9OJMWJbQ2ZZbdwu9u6unTCxFeNE9Rcl27mc
1247482

SEB banka prezentēs jaunāko ekonomikas apskatu Nordic Outlook

SEB banka prezentēs jaunāko ekonomikas apskatu Nordic Outlook

"SEB banka" šodien prezentēs jaunāko ekonomikas apskatu "Nordic Outlook", liecina informācija bankas "Facebook" lapā.

Prezentācija plānota plkst.10, un tajā par perspektīvām un riskiem diskutēs "SEB bankas" ekonomists Dainis Gašpuitis un "SEB bankas" valdes locekļi Kārlis Danēvičs un Arnis Škapars.

SEB samazinājusi Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP) pieauguma prognozi šim gadam no 1,1% līdz 0,4%, liecina bankas publiskotais jaunākais ekonomikas apskats "Nordic Outlook".

Tāpat SEB samazinājusi Latvijas IKP pieauguma prognozi nākamajam gadam no novembrī prognozētajiem 3,5% līdz 2,7%, kas ir lēnākā izaugsme starp Baltijas valstīm.

Vienlaikus SEB samazinājusi Latvijas gada vidējās inflācijas prognozi šim gadam no 9,9% līdz 9%, bet palielinājusi nākamajam gadam - no 2,1% līdz 2,9%.

Lietuvas IKP pieauguma prognozi šim gadam SEB nav mainījusi, joprojām sagaidot ekonomikas pieaugumu par 0,1%, savukārt prognoze nākamajam gadam ir palielināta no 3% līdz 3,5%.

Tajā pašā laikā gada vidējās inflācijas prognozi šim gadam un arī nākamajam gadam SEB Lietuvai nav mainījusi, joprojām sagaidot, ka šogad gada vidējā inflācija Lietuvā būs 9%, bet nākamajā gadā - 2%.

Igaunijas IKP pieauguma prognoze šim gadam samazināta no novembrī prognozētajiem 0,3% līdz 0,2%, kamēr 2024.gadā SEB joprojām prognozē Igaunijas IKP pieaugumu par 3,5%.

Savukārt gada vidējās inflācijas prognoze šim gadam un arī nākamajam gadam Igaunijai nav mainīta - 2023.gadā SEB sagaida gada vidējo inflāciju Igaunijā 8,5% apmērā, bet 2024.gadā - 2% apmērā.

Turpinās iztiesāt lietu pret Rimšēviču un Taboru par centieniem panākt nepatiesu liecību sniegšanu

Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā šodien plkst.10 turpinās skatīt krimināllietu pret bijušo Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču un uzņēmēju Uģi Taboru par centieniem panākt nepatiesu liecību sniegšanu, informē tiesā.

Lietā turpinās lie...

Atzīmē Pasaules radio dienu

Lai atgādinātu par radio lomu informācijas pieejamības nodrošināšanā, UNESCO ik gadu 13.februārī atzīmē Pasaules radio dienu, kura šogad veltīta tēmai "Radio un miers", informēja UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas komunikācijas konsultante Kitija Bal...

Pasaules vīnziņu čempionātā uzvar latvietis Raimonds Tomsons

Pasaules vīnziņu čempionātā Parīzē svētdien uzvarējis latvietis Raimonds Tomsons.

Tomsons prestižajā konkursā pārspēja dānieti Ninu Jensenu, kura palika otrajā vietā, un Honkongas pārstāvi Rīzu Čoi, kurš ieņēma trešo vietu.

Šis čempionāts ir pasaules vī...



Komentāri