lv
BKtg5Ct4fxONaGbNBKNwFV6J9aqLWslzy4EsKIRV
1246517

"SEB banka" prezentēs jaunāko ekonomikas apskatu "Nordic Outlook"

"SEB banka" prezentēs jaunāko ekonomikas apskatu "Nordic Outlook"
Rīga, 13.febr., LETA. "SEB banka" šodien prezentēs jaunāko ekonomikas apskatu "Nordic Outlook", liecina informācija bankas "Facebook" lapā.

Rīga, 13.febr., LETA. "SEB banka" šodien prezentēs jaunāko ekonomikas apskatu "Nordic Outlook", liecina informācija bankas "Facebook" lapā.

Prezentācija plānota plkst.10, un tajā par perspektīvām un riskiem diskutēs "SEB bankas" ekonomists Dainis Gašpuitis un "SEB bankas" valdes locekļi Kārlis Danēvičs un Arnis Škapars. 

SEB samazinājusi Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP) pieauguma prognozi šim gadam no 1,1% līdz 0,4%, liecina bankas publiskotais jaunākais ekonomikas apskats "Nordic Outlook".

Tāpat SEB samazinājusi Latvijas IKP pieauguma prognozi nākamajam gadam no novembrī prognozētajiem 3,5% līdz 2,7%, kas ir lēnākā izaugsme starp Baltijas valstīm.

Vienlaikus SEB samazinājusi Latvijas gada vidējās inflācijas prognozi šim gadam no 9,9% līdz 9%, bet palielinājusi nākamajam gadam - no 2,1% līdz 2,9%.

Lietuvas IKP pieauguma prognozi šim gadam SEB nav mainījusi, joprojām sagaidot ekonomikas pieaugumu par 0,1%, savukārt prognoze nākamajam gadam ir palielināta no 3% līdz 3,5%.

Tajā pašā laikā gada vidējās inflācijas prognozi šim gadam un arī nākamajam gadam SEB Lietuvai nav mainījusi, joprojām sagaidot, ka šogad gada vidējā inflācija Lietuvā būs 9%, bet nākamajā gadā - 2%.

Igaunijas IKP pieauguma prognoze šim gadam samazināta no novembrī prognozētajiem 0,3% līdz 0,2%, kamēr 2024.gadā SEB joprojām prognozē Igaunijas IKP pieaugumu par 3,5%.

Savukārt gada vidējās inflācijas prognoze šim gadam un arī nākamajam gadam Igaunijai nav mainīta - 2023.gadā SEB sagaida gada vidējo inflāciju Igaunijā 8,5% apmērā, bet 2024.gadā - 2% apmērā.

"Rīgas siltums" būvdarbos un remontdarbos iesaistītos uzņēmumus iepazīstinās ar iepirkumu jaunumiem
Rīga, 12.febr., LETA. AS "Rīgas siltums" nākamnedēļ rīkos semināru būvdarbos un remontdarbos iesaistītajiem uzņēmumiem par iepirkumu jaunumiem, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāve Linda Rence.

Rīga, 12.febr., LETA. AS "Rīgas siltums" nāka...

Izdota AT senatora Erlena Kalniņa grāmata Privāttiesību teorija un prakse

Tiesu namu aģentūra izdevusi Augstākās tiesas (AT) senatora, Latvijas Universitātes (LU) Juridiskās fakultātes Civiltiesisko zinātņu katedras docētāja Erlena Kalniņa grāmatu "Privāttiesību teorija un prakse", informēja AT.

Kā norāda grāmatas izdevēji, K...

Pilnais apgabaltiesas spriedums Zolitūdes traģēdijas lietā būs aprīļa sākumā

Pilnais Rīgas apgabaltiesas spriedums tā dēvētajā Zolitūdes traģēdijas krimināllietā būs pieejams 6.aprīlī, aģentūru LETA informēja tiesā.

Iepriekš motīvu daļu apgabaltiesas 24.janvāra spriedumam bija plānots sagatavot 7.februārī, bet tomēr izrādījās, k...



Komentāri