lv
Ql88eAxhQdOsGMbGxbYeQq5AxjBU3ZNYSZ196bF6
1245946

Noskaidrots, kāda ir biežākā iedzīvotāju mutes dobuma veselības problēma

Noskaidrots, kāda ir biežākā iedzīvotāju mutes dobuma veselības problēma

Pēdējā gada laikā no mutes dobuma veselības problēmām iedzīvotāji visbiežāk saskārušies ar zobakmeni - šādu problēmu savā veselības pašvērtējumā norādīja 39% respondentu, secināts "Benu aptiekas" Veselības monitoringa aptaujā.

Tikmēr 36% iedzīvotāju atzinušia, ka mutes dobuma problēma ir zobu nepietiekams baltums, 35% - zobu caurumi, 30% - jūtīgi zobi, 25% - smaganu asiņošana. Vēl 19% iedzīvotāju kā problēmu minējuši sliktu elpu un 8% - gudrības zobu radītu diskomfortu.

Tikai 12% snieguši atbildi, ka pēdējā gada laikā ar mutes dobuma problēmām nav saskārušies, bet vēl 4% sniedza citu atbildi.

Aptaujas dalībnieki kā mutes dobuma veselības problēmas varēja minēt vairākas lietas.

Latvijā 12 gadus veciem bērniem patlaban vidēji it trīs līdz četri bojāti, plombēti vai izrauti pastāvīgie zobi, kamēr Rietumeiropas valstīs šis skaitlis ir ap vienu vai pat mazāks, norāda "Benu aptiekas".

Aptauja veikta sadarbībā ar pētījumu kompāniju SKDS, aptaujājot 1005 Latvijas iedzīvotājus.

Raidījums: Krievija nesadarbojas Rimšēviča krimināllietas izmeklēšanā
Rīga, 12.febr., LETA. Bijušā Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča krimināllietā Krievijas ģenerālprokuratūra 2019.gadā atteikusies sūtīt svarīgas liecības no Kamčatkas, nosaucot apsūdzības par "politiski motivētu vajāšanu", šovakar vēsta Latvija...
«Ukrainas» zimols izrādās nepatiess, prece ražota Lietuvā

Gandrīz gadu pēc Krievijas plašās agresijas pret Ukrainu sākuma, karojošā valsts spēja palielināt eksporta daļu uz Eiropas Savienību līdz 55%. Daudzi Latvijas iedzīvotāji apzināti veikalos izvēlas preces no Ukrainas, lai palīdzētu viņai uzvarēt.

Taču VS...

Anete Šteinberga uguņo pret Zviedriju; Latvijai EČ kvalifikācija bez zaudējumiem

Latvijas sieviešu basketbola izlase svētdien Stokholmā 2023.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas pēdējā, ceturtajā spēlē izcīnīja uzvaru, noslēdzot atlases turnīru bez neveiksmēm.

Latvijas basketbolistes pēdējā J apakšgrupas spēlē izbraukumā ar rezult...



Komentāri