lv
LvjQ3mOU6a5plZRISRofE8O9plzn9oNmQZKSW6tk
1245020

Maijā norisināsies LMA modes skate Kliedziens

Maijā norisināsies LMA modes skate Kliedziens

Rīgas cirkā 26.maijā norisināsies Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) modes skate ar centrālo tēmu "Kliedziens", kas akcentēs šī brīža nemieru un vēlmi izlauzties, informēja kultūras projektu vadītāja Anete Enikova.

LMA modes skate šogad atzīmēs savu 30 gadu jubileju, izgaismojot Latvijas modes mākslas vēsturi, šī brīža un nākotnes modes mākslas tendences un studentu jaunākās tērpu kolekcijas.

LMA modes skate ir viens no lielākajiem jaunās modes un dizaina platformām Latvijā, kas veicina modes nozares attīstību un reprezentē modes mākslas studentu radošo veikumu.

Ik gadu LMA modes skatē ir iespēja ieraudzīt jaunākās un svaigākās modes tendences, kuras materializējas kolekcijās "gatavs valkāšanai" vai tieši pretēji apliecina modes mākslas netveramās robežas parādot ekscentrisku avangarda modi.

Skates ietvaros tiek demonstrētas jaunas, inovatīvas un radošas idejas, kā arī atspoguļoti oriģināli ieceres avotu meklēšanas procesi. Modes skates ietvaros jau ierasti tiks demonstrētas to Modes dizaina apakšnozares bakalaura un maģistra programmas studentu kolekcijas, ko akadēmijas pasniedzēju komisija izvēlēs īpašā atlasē.

Turpinot attīstīt LMA modes skates kā jauno modes mākslinieku izaugsmes platformu, šogad no aprīļa līdz jūnijam tiek plānoti arī vairāki modes skates satalītpasākumi, kas aktuāli būs kā studentiem, tā modes mākslas entuziastiem.

Pirmajiem, kas iegādāsies biļeti uz modes skati, būs iespēja apmeklēt arī īpašu LMA modes skates filmas "Digitalizācija" seansu kino "Forum Cinemas" 13.aprīlī.

LMA modes skate notiek ar Valsts Kultūrkapitāla fonda finansējumu.

Merzļikins palīdz "Blue Jackets" pārspēt "Maple Leafs"

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins sestdien palīdzēja Kolumbusas "Blue Jackets" komanda izcīnīt uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā.

"Blue Jackets" izbraukumā ar rezultātu 4:3 (0:2, 3:0, 1:1) pārspēja vienu no Austrumu konferences vadošajām koma...

Aparjode tiek pie medaļas sezonas pēdējās Sprinta kausa sacensībās

Latvijas kamaniņu braucēja Kendija Aparjode svētdien Vinterbergā izcīnīja otro vietu sezonas pēdējās Sprinta kausa sacensībās.

Sprinta kausā piedalās 15 labākie kamaniņu braucēji pēc pamatsacensībām.

Aparjode sprinta nogriezni veica 39,110 sekundēs, 0,1...

Uzvarētājs uz stundu. Kāpēc rallijā 'Sarma' atkal neuzvarēja Latvijas ekipāža
Tradīcija netika lauzta arī šogad. Nu jau 13 gadus pēc kārtas Latvijas čempionāta ziemas posmā, rallijā "Sarma" Gulbenē, nav izdevies uzvarēt Latvijas ekipāžām. Šogad, kā saka, "laime bija tuvu" – Emīls Blūms/Ralfs Lipstoks pēdējā ātrumposmā bija ātrāk...


Komentāri