lv
r8VCWWh2DjDycze7N8GLBforDPRhLyaIqYgdVDXj
1244654

Nekādas “atlaides” Krievijas pilsoņiem!

Nekādas “atlaides” Krievijas pilsoņiem!

“Bīstama” ministra iniciatīva.

Jau rīt iknedēļas Sadarbības padomes sēdē Iekšlietu ministrs Māris Kučinskis (Apvienotais saraksts) vai viņa partijas pārstāvis varētu iepazīstināt koalīcijas partnerus ar saviem ierosinājumiem sakarā ar Krievijas pilsoņu uzturēšanas noteikumiem. Ka jau tika ziņots, vēl iepriekšējais Saeimas sasaukums tieši pirms vēlēšanām apstiprināja grozījumus Imigrācijas likumā attiecība uz bijušajiem Latvijas pilsoņiem vai nepilsoņiem, kuri pieņēma Krievijas pilsonību. Saskaņā ar šiem grozījumiem Latvijas iedzīvotājiem ar Krievijas pasi, lai pagarinātu pastāvīgās uzturēšanās atļauju, nepieciešams apstiprināt latviešu valodas zināšanas uz A2 kategoriju. Pie tām tās jāspēj izdarīt līdz š.g. 1.septembrim.

Ņemot vērā, ka iet runā par vairāk nekā 17000 cilvēkiem, valsts iestādēm un jo īpaši PMLP vienkārši trūkst kapacitāte. Realitāte ir tāda, ka fiziski nav iespējams apstrādāt tādu dokumentu apjomu vienlaicīgi, pat ja visi Krievijas pases turētāji nokārtos valsts valodas eksāmenu.

Ministra priekšlikums esot rīkoties atbildīgi. Tas nozīmē atļaut katram Krievijas pilsoņiem vērsties PMLP līdz ar pastāvīgās uzturēšanas atļaujas derīguma termiņa beigām katrā konkrētajā gadījumā, nevis tieši līdz 1.septembrim. Tā, piemēram, šogad atļaujas beigtos 4642 cilvēkiem, norādīja ministrs. Ņemot vērā ministra ierosinājumu, pastāvīgas uzturēšanās atļaujas potenciālo saņēmēju loks tiktu izkliedēts nedaudz garākā laika posmā.

Pret jebkuras likuma normas mīkstināšanu kategoriski iestājas Nacionālās apvienības pārstāvji.
“Ja pareizi saprotu, Latvijas iekšlietu ministrs gādās atlaides utml, lai RU pilsoņi (95% no kuriem balsoja par Putinu) no Latvijas nekādā gadījumā nebrauktu prom. Vēstules sūtīšot. Skaidros, lūgsies. Cerams, ka ne uz ceļiem.» - komentēja situāciju Saeimas Iekšējās drošības apakškomisijas priekšsēdētājs Edvīns Šnore (Nacionālā apvienība).

Reģistrēts Rudbāržu pagasta ģerbonis. Kā tas tulkojams?

Reģistrēts Rudbāržu pagasta ģerbonis, oficiālajam izdevumam "Latvijas Vēstnesis" ziņo Kultūras ministrija.

Kuldīgas novada dome 26.janvārī apstiprināja heraldikas mākslinieka Edgara Sima izstrādāto Kuldīgas novada Rudbāržu pagasta ģerboni.

Kā iepriekš i...

Sēru vēsts. Svētdienas rītā miris izcilais režisors Mihails Gruzdovs

Šorīt mūžībā devies , režisors un aktiermeistarības pasniedzējs Mihails Gruzdovs, vēsta Dailes teātris.

Mihails Gruzdovs dzimis 1953.gadā Valmierā. Studēja Vahtangova teātra augstskolas režijas fakultātē, deviņdesmoto gadu sākumā strādāja par Pēterburga...

Skaitļi aug. Zemestrīces upuru skaits Turcijā un Sīrijā šobrīd

Zemestrīces upuru skaits Turcijā un Sīrijā pārsniedzis 28 000, svētdien vēsta abu valstu plašsaziņas līdzekļi.

Turcijas dienvidaustrumos reģistrēti 24 617 bojāgājušie un 80 278 ievainotie.

Sīrijā zaudējuši dzīvību 3574 cilvēki un vēl 5276 ievainoti.

Jau...



Komentāri