lv
KSA5PsPYRh5Za03b4Gq1BWVaEUk231MafISZlMuq
1239491

Latkovskis atklāj, vai JV atbalstītu Levita atkārtotu ievēlēšanu par prezidentu

Latkovskis atklāj, vai JV atbalstītu Levita atkārtotu ievēlēšanu par prezidentu

Ja Nacionālā apvienība (NA) arī šogad virzīs Egila Levita kandidatūru pārvēlēšanai Valsts prezidenta amatā, tad "Jaunā Vienotība" (JV) atbalstīs šādu piedāvājumu, sacīja JV Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainārs Latkovskis.

JV politiķis skaidroja, ka viņa pārstāvētais politiskais spēks būtu gatavs atbalstīt Levitu, jo pašreizējā ģeopolitiskajā situācijā Levits ir "parādījis stingru mugurkaulu Latvijas drošības jomā", tajā skaitā, attiecībā uz sadarbību NATO līmenī.

Latkovskis atgādināja, ka pēdējās divās Valsts prezidenta vēlēšanās tieši NA frakcija sākotnēji virzījusi vai piedalījusies Levita kandidatūras virzīšanā. Pirms astoņiem gadiem Levitam atbalsts savākts netika, bet pirms četriem gadiem viņš tika ievēlēts.

Vaicāts par Levita iespējām saņemt ievēlēšanai nepieciešamo vismaz 51 deputāta atbalstu Saeimas balsojumā, Latkovskis paziņoja, ka par to nespekulēs.

Levits par Valsts prezidentu tika ievēlēts 2019.gadā.

Saeimas kuluāros neoficiāli kā vēl viena iespējama kandidatūra tiek minēts uzņēmējs, "Apvienotā saraksta" pirms Saeimas vēlēšanām virzītais premjera amata pretendents Uldis Pīlēns. Politiķa pieteikšana pašlaik esot atkarīga no tā, vai Pīlēns pats piekritīšot savas kandidatūras izvirzīšanai. Līdz šim publiski par kandidēšanas iespējām viņš ir atbildējis izvairīgi.

Opozīcijā esošās Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un "Progresīvie" plāno virzīt katra savu prezidenta amata kandidātu.

Kā ziņots, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) atbalstītu pašreizējā Levita pārvēlēšanu amatā.

"Man ir bijusi ļoti laba sadarbība ar Levita kungu, es atbalstītu viņa pārvēlēšanu amatā, neesmu vēl runājis par šo ar partijas biedriem, bet neesmu no neviena dzirdējis sliktas atsauksmes," uz jautājumu, vai atbalstītu Levita virzīšanu Valsts prezidenta vēlēšanās, iepriekš TV3 teica Kariņš.

ZZS Saeimas frakcija Valsts prezidenta amatam plāno virzīt savu kandidātu, intervijā LTV savukārt teica frakcijas pārstāvis Uldis Augulis. Tas nozīmētu, ka ZZS neatbalstītu Levita kandidatūru atkārtotai ievēlēšanai šajā amatā.

Izsludināti grozījumi apturētā Rīgas attīstības plāna 'atbloķēšanai'
Oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis" publicēti Saeimas pieņemtie likuma grozījumus Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un aizsardzības likumā, kuru mērķis ir nodrošināt apturētā Rīgas pilsētas attīstības plāna "atbloķēšanu".
Akcijā Grobiņā kopš rīta par velti izdalītas vairāk nekā divas tonnas piena

Piensaimnieka Jāņa Jansona rīkotajā akcijā, lai pievērstu uzmanību kritiskajai situācijai piena nozarē, sestdien kopš rīta Grobiņā izdalītas vairāk nekā divas tonnas piena un pārdota pustonna siera, informēja piena ražotājs.

"Tādu cilvēku pieplūdumu ne...

papildināta - Banku analītiķi: Līdz gada vidum inflācija varētu noslīdēt zem 10%

(Pievienots "Luminor Bank" komentārs pēdējās 13 rindkopās.)

Janvāris varētu būt pēdējais mēnesis, kad gada inflācija pārsniedz 20%, un līdz gada vidum tā varētu noslīdēt zem 10%, pavēstīja banku analītiķi.

"SEB bankas" ekonomists Dainis Gašpuitis norāda...



Komentāri