lv
Vz7uUxmkiG0NlNz6zL7Y7gDAV16ulMGtlRhZYj37
1237420

"Supernova" finālā noskaidros Latvijas pārstāvi dalībai Eirovīzijā

"Supernova" finālā noskaidros Latvijas pārstāvi dalībai Eirovīzijā
Rīga, 11.febr., LETA. Šodien Latvijas Televīzijas (LTV) konkursa "Supernova" finālā tiks noskaidrots Latvijas pārstāvis dalībai Eirovīzijā, aģentūru LETA informēja LTV.

Rīga, 11.febr., LETA. Šodien Latvijas Televīzijas (LTV) konkursa "Supernova" finālā tiks noskaidrots Latvijas pārstāvis dalībai Eirovīzijā, aģentūru LETA informēja LTV.

Tiešraide būs skatāma no plkst.21.10 LTV1, "REplay.lv" un sabiedrisko mediju portālā "LSM.lv". LTV7 būs iespēja vērot tiešraidi ar zīmju valodas tulkojumu.

Par iespēju pārstāvēt Latviju 67. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Liverpūlē sacentīsies desmit dalībnieki.

Finālā iekļuvuši "24. Avēnija" ar dziesmu "You Said", Alise Haijima ar dziesmu "Tricky", Artūrs Hatti ar dziesmu "Love Vibes", dziedātāja "AVÉI" ar dziesmu "Let Me Go", Luīze ar dziesmu "You To Hold Me", Markus Riva ar dziesmu "Forever", Patrisha ar dziesmu "Hush", dziedātājs Raum ar dziesmu "Fake Love", grupa "Sudden Lights" ar dziesmu "Aijā" un Toms Kalderauskis ar dziesmu "When It All Falls".

Savukārt pusfināla barjeru nepārvarēja Adriana Miglāne ar dziesmu "Like I Wanna", grupa "Inspo" ar dziesmu "Sway", Justs ar dziesmu "Stranger", Katrine Millere ar dziesmu "Beaten Down"

LETA jau vēstīja, ka dalībai dziesmu konkursa "Supernova" pusfinālā žūrija izvēlējās 15 dalībniekus, taču janvāra sākumā LTV valde no "Supernova" pusfināla diskvalificēja mūziķi Saule (īstajā vārdā Krišjānis Suntažs), kura iesniegtais muzikālais darbs "Finally Happy", pārkāpjot pieteikšanās nolikumā noteikto, ir ticis publiski atskaņots pirms 2022.gada 1.septembra.

Finālā vienlīdz nozīmīga būs skatītāju un žūrijas loma - labākie tiks noteikti skatītāju zvanu un īsziņu balsojuma un žūrijas balsojuma kopvērtējumā.

Dziesmu un izpildītāju iekļūšanu konkursa "Supernova" pusfinālā noteica LTV izvēlētā žūrija, kurā ir Latvijas mūzikas industrijas, pasākumu jomas un televīzijas pārstāvji, kā arī ārvalstu profesionāļi. Drošības apsvērumu dēļ arī šogad LTV žūrijas pārstāvju vārdus atklās tikai pēc starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa maijā.

Eirovīzijas finālā 2022.gada 14.maijā uzvarēja Ukrainas pārstāvji "Kalush Orchestra" ar dziesmu "Стефанія", tomēr Eiropas Raidsabiedrību savienība (EBU) nolēma 2023.gada konkursa rīkošanu Ukrainas vārdā uzticēt Lielbritānijai.

Sestdien mākoņi pilnībā aizklās debesis – līs un snigs
Sestdien dienā mākoņi pilnībā aizklās debesis, vien vietām vakarā tie izklīdīs, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.
Amerikāņu dizaineris un mākslinieks Flints iepazīstinās ar projektu, kas pārskata brīvības jēdzienu
Rīga, 11.febr., LETA. Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā (DMDM) šodien plkst.13 notiks programmas "Vārds dizainam" saruna un darbnīca "Ārpus Brīvības ceļa", kurā amerikāņu dizaineris un mākslinieks Ādams Flints iepazīstinās ar savu radošo darbību un...
papildināta - Banku analītiķi: Līdz gada vidum inflācija varētu noslīdēt zem 10%
(Pievienots "Luminor Bank" komentārs pēdējās 13 rindkopās.)

(Pievienots "Luminor Bank" komentārs pēdējās 13 rindkopās.)

Rīga, 10.febr., LETA. Janvāris varētu būt pēdējais mēnesis, kad gada inflācija pārsniedz 20%, un līdz gada vidum tā varētu n...



Komentāri