lv
nnlOGjF3XaPraXiVV0TIIvEIwhoThxgZSkAnMAUE
1233029

Mūziķi diskutēs par autortiesību un blakustiesību likumdošanas problemātiku Latvijā un ES

Mūziķi diskutēs par autortiesību un blakustiesību likumdošanas problemātiku Latvijā un ES

Mūzikas namā "Daile" šodien plkst.10 norisināsies konference-diskusija par autortiesību un blakustiesību likumdošanas problemātiku Latvijā un Eiropas Savienībā (ES), informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Laila Bēķe.

Viņa atzīmē, ka konferenci-diskusiju organizē Pašnodarbināto mūziķu biedrība (PMB) sadarbībā ar Eiropas Konservatīvo un reformistu grupu.

Bēķe norāda, ka galvenais akcents konferencē-diskusijā likts uz diviem jautājumiem, pirmkārt, aktuālās izmaiņas autortiesību un blakustiesību jomā, likumdošanas izmaiņas mūzikas un izrāžu industrijā, otrkārt, uz konkurences deformācijas jautājumiem mūzikas un izrāžu nozarē, kas veidojas nesakārtotās publiskās kultūrpārvaldes likumdošanas dēļ.

Konferencē-diskusijā par Eiropas pieredzi stāstīs Eiropas Parlamenta viceprezidents Roberts Zīle (NA), par autortiesību un blakustiesību problemātiku Latvijā informēs Latvijas Izpildītāju un producentu apvienības (LaIPA) izpilddirektore Liena Edvardsa un mūziķis, dzejnieks un producents Guntars Račs.

Savukārt par konkurences un nozares publiskās pārvaldības jautājumiem runās advokāts, advokātu biroja "Cobalt" vadošais partneris Lauris Liepa, Pārresoru koordinācijas centra vadītājs Pēteris Vilks un producents Juris Millers. Konferenci vadīs PMB valdes priekšsēdētājs un mūziķis Kaspars Zemītis. Paredzētas arī diskusijas ar konferences dalībniekiem.

Konference tiks translēta arī tiešsaistē, PMB sociālā tīkla "Facebook" profilā.

Sāks iztiesāt krimināllietu pret ABLV Bank vadošiem darbiniekiem par 2,1 miljardu eiro legalizēšanu

Ekonomisko lietu tiesa šodien plkst.13 sāks iztiesāt krimināllietu, kurā apsūdzēti vairāki toreizējie "ABLV Bank" vadošie darbinieki par noziedzīgi iegūtu 2,1 miljardu eiro legalizēšanu vairāku gadu garumā, noskaidroja tiesā.

Lietā kopumā apsūdzētas ast...

Uz domnīcas Baltic Current noslēguma pasākumu pulcēsies skatuves mākslas profesionāļi no Baltijas valstīm

Ģertrūdes ielas teātrī (ĢIT) šodien plkst.11, pulcējot Baltijas jaunos skatuves māksliniekus un skatuves mākslas organizāciju pārstāvjus no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, norisināsies domnīcas "Baltic Current" noslēguma pasākums, uz kuru aicināti ska...

Apgrūtināti braukšanas apstākļi ir uz Ventspils šosejas un reģionālajiem autoceļiem

Apgrūtināti braukšanas apstākļi piektdienas rītā ir uz Ventspils šosejas un reģionālajiem autoceļiem, aģentūru LETA informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Šorīt sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu uz Ventspils šosejas un reģionālajiem autoceļie...



Komentāri