lv
REUSIJkLWWbiua3Unx2CHk6mNQhATEU3qnb0iXZS
122499

'Atstājot mizgrauža skartos kokus, viss biotops iet bojā' – pētnieks vērtē kailcirti pie Amatas

'Atstājot mizgrauža skartos kokus, viss biotops iet bojā' – pētnieks vērtē kailcirti pie Amatas
Nedēļas ieskaņā satraukumu sociālajos tīklos radīja dabasmīļa Rodiona Saltanova fotogrāfijas ar izcirstiem kokiem un dziļi iebrauktām risēm Amatas ģeoloģiskajā takā. Kā norāda Valsts meža dienestā – cirsti tiek egļu astoņzobu mizgrauža skartie koki, lai apturētu eglēm ārkārtīgi bīstamo kaitēkli. Bet, vai mizgrauža invāziju varēja novērst laikus, kā arī saglabāt simtgadīgos kokus? Atbilde ir nē, tā uzskata biologs un Latvijas valsts mežzinātnes institūta "Silava" vadošais pētnieks Agnis Šmits.
Ne visiem skolēniem izdevās izpildīt pirmo elektronisko izmēģinājuma eksāmenu, saka VISC
Ne visām skolām un skolēniem izdevās pievienoties Valsts pārbaudījumu informācijas sistēmai un izpildīt pirmo elektronisko izmēģinājuma eksāmenu, informēja Valsts izglītības satura centrā (VISC).
Iekšējās drošības akadēmijā plāno sešas studiju programmas
Iekšējās drošības akadēmijai (IDA) plānots izstrādāt sešas studiju programmas, kuru absolventi saņems akadēmijas diplomu par iegūto augstāko izglītību, profesionālo kvalifikāciju un grādu, informēja Iekšlietu ministrija (IeM).
Dabas draugus satrauc koku ciršana Amatas krastos; atbildīgie skaidro – darbi ir saskaņoti
Sociālajās platformās daudzi dabas draugi pauž sašutumu, kādēļ Amatas ģeotakas vienā no posmiem notiek mežistrādes darbi. Sabiedrība ir neizpratnē, kāpēc vienā no ainaviskākajām pastaigu vietām Gaujas Nacionālajā parkā nozāģēti koki un izdangāta augsne...


Komentāri