lv
XGcOQxpyvrucq04CGXXQiOJUOpyB1HKaOxvRiK3F
1216179

Notiks "Eco Baltia" vebinārs par obligāciju publisko piedāvājumu

Notiks "Eco Baltia" vebinārs par obligāciju publisko piedāvājumu
Rīga, 7.febr., LETA. Šodien notiks vides resursu apsaimniekošanas uzņēmumu grupas "Eco Baltia" organizētais vebinārs, kurā investoriem būs iespēja uzdot un saņemt atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem saistībā ar uzņēmuma pirmo nenodrošināto trīs gadu obligāciju publisko piedāvājumu, aģentūru LETA informēja kompānijā.

Rīga, 7.febr., LETA. Šodien notiks vides resursu apsaimniekošanas uzņēmumu grupas "Eco Baltia" organizētais vebinārs, kurā investoriem būs iespēja uzdot un saņemt atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem saistībā ar uzņēmuma pirmo nenodrošināto trīs gadu obligāciju publisko piedāvājumu, aģentūru LETA informēja kompānijā.

Vebinārs notiks plkst.14. tiešsaistes platformā "Zoom".

Vebinārā ar "Eco Baltia" darbību, biznesa segmentiem, izaugsmes stāstu iepazīstinās "Eco Baltia" valdes priekšsēdētājs Māris Simanovičs un valdes locekle un finanšu direktore Santa Spūle. Savukārt par obligāciju publiskā piedāvājuma detaļām sīkāk pastāstīs emisijas organizētāja "Luminor Banka" Finanšu tirgus klientu nodaļas vadītājs Gints Belēvičs.

LETA jau vēstīja, ka "Eco Baltia" 2.februārī sāka savu pirmo nenodrošināto obligāciju publisko piedāvājumu.

Emisijā plānots izlaist fiksētas likmes obligācijas vērtībā līdz astoņiem miljoniem eiro. Piedāvājuma periods ilgs līdz 10.februārim.

Obligāciju dzēšanas termiņš būs līdz trīs gadiem, bet emitentam ir paredzētas tiesības tās dzēst pirms termiņa - pēc diviem gadiem. Obligācijām plānota fiksēta procentu likme visam periodam, kas tiks noteikta parakstīšanās perioda beigās robežās no 8% līdz 9%.

Obligācijām varēs parakstīties kvalificētie un privātie ieguldītāji Latvijā un Lietuvā. Vienas obligācijas nominālvērtība ir 1000 eiro ar minimālo parakstīšanās summu 10 000 eiro.

Obligāciju emisijā piesaistītais finansējums tiks izmantots grupas attīstības projektiem ar mērķi paplašināties un veicināt aprites ekonomikas ieviešanu starptautiskā līmenī.

Lai parakstītos uz obligācijām, privātajam ieguldītājam Latvijā vai Lietuvā ir jābūt vērtspapīru kontam finanšu iestādē, kas ir "Nasdaq Riga" biedrs vai kurai ir atbilstošās vienošanās ar "Nasdaq Riga" biedru. Savukārt kvalificētie ieguldītāji var parakstīties uz obligācijām ar emisijas organizētāja - "Luminor Bank" - starpniecību vai ar jebkuras citas finanšu iestādes starpniecību, kas ir "Nasdaq CSD" dalībniece un piedalās "Nasdaq CSD" Latvijas Vērstpapīru norēķinu sistēmā vai kurai ir netieša piekļuve "Nasdaq CSD" Latvijas Vērstpapīru norēķinu sistēmai.

Obligācijas sešu mēnešu laikā pēc emisijas ir plānots iekļaut biržas "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North".

"Eco Baltia" obligāciju emisijas procesa organizētājs ir "Luminor Bank", sertificētais konsultants ir advokātu birojs "TGS Baltic", savukārt obligacionāru pārstāvja lomu pilda zvērinātu advokātu birojs "Eversheds Sutherland Bitāns".

Jau vēstīts, ka "Eco Baltia" koncerna apgrozījums 2021.gadā bija 120,02 miljoni eiro, kas ir par 60,1% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus koncerna peļņa pieauga vairākkārtīgi un bija 9,046 miljoni eiro. Grupas vadošie uzņēmumi ir AS "PET Baltija", SIA "Eco Baltia vide", AS "Latvijas zaļais punkts", SIA "Nordic Plast", Siguldas pilsētas SIA "Jumis", Čehijas "Tesil Fibres" un Lietuvas "Ecoservice".

"Eco Baltia" akcionāri, pēc kompānijā vēstītā, ir fonda "INVL Baltic Sea Growth Fund" meitassabiedrība Lietuvas "BSGF Salvus" (52,81%), Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (30,51%) un uzņēmuma vadība (16,68%).

Sarunu seriālā "Kur mākslā ir karjera?" pievērsīsies sadarbības veidošanai ar māksliniekiem un organizācijām
Rīga, 7.febr., LETA. Šodien norisināsies pirmā Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) sarunu seriāla "Kur mākslā ir karjera?" tikšanās, kurā plānots diskutēt par sadarbības veidošanu ar māksliniekiem un organizācijām, aģentūru LETA informēja LMA sabiedrisko...
Deputāti spriedīs par reģionālo autobusu karteļa zaudējumu atlīdzināšanas iespējām
Rīga, 7.febr., LETA. Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdē šodien paredzēts spriest, kā varētu atgūt zaudējumus, kurus nodarījusi uzņēmumu aizliegtā vienošanās par reģionālo autobusu pasažieru pārvadājumu iepirkumu.

Rīga, 7.febr...

Atzīmēs drošāka interneta dienu
Rīga, 7.febr., LETA. Lai aicinātu domāt par drošību internetā un savu ieguldījumu, veidojot labāku interneta vidi, jau divdesmito gadu pēc kārtas Latvijā un daudzviet pasaulē šodien tiks atzīmēta drošāka interneta diena un Latvijas Drošāka interneta ce...


Komentāri