lv
JLgRHAKFAnrToEVHIx9NcmZY3FePWHL2BkBnCpGz
121343

Smiltēns skeptiski vērtē Kariņa retoriku

Smiltēns skeptiski vērtē Kariņa retoriku

"Apvienotā saraksta" (AS) Saeimas deputāts, parlamenta priekšsēdētājs Edvards Smiltēns skeptiski vērtē Ministru prezidenta, topošās koalīcijas veidošanas sarunu vadītāja Krišjāņa Kariņa (JV) retoriku, ka, AS nepiekāpjoties jautājumā par ministru portfeļu sadalījumu, jauna valdība un koalīcija plānotajā sastāvā vispār netiks izveidota.

Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" Smiltēns atgādināja, ka līdzīga retorika no JV līdera bija dzirdama jau iepriekš, proti, sākotnēji Kariņš teica, ka tad, ja koalīcijā nebūs četras partijas, tad koalīcijas nebūs vispār, bet vēlāk viņš teica, ka tad, ja netiks parakstīts Jv piedāvātais sadarbības memorands, koalīcijas nebūs vispār.

"Līdz ar to mēs mazliet pat tā skeptiski skatāmies uz to seku iestāšanos, ka nebūs koalīcijas vispār, jo tā tiek izmantota kā metode, lai piespiestu mūs bez jebkāda veida kompromisiem virzīties tieši tajā gultnē, kas tiek piedāvāta no Kariņa puses," sacīja Smiltēns.

Viņš atkārtoja iepriekš pausto, ka AS redzējumā visiem koalīcijas partneriem būtu jāvienojas par solidāru atbildību par atbildības jomām, kas nozīmētu, piemēram, to, ka ministrs un parlamentārais sekretārs vai ministra biedrs varētu pārstāvēt dažādu koalīcijas partneru intereses. It sevišķi tas attiecoties uz četrām nozarēm - veselība, izglītība, labklājība un iekšlietas, jo tajās esot visvairāk samilzušo problēmu.

Smiltēns vairākkārt uzsvēra, ka līdz ar jaunu valdību un koalīciju AS vēlas ieviest arī jaunu pārvaldības modeli valstī.

LETA ziņoja, Kariņa un AS pretējais skatījums par to, kā tālāk rīkoties, ir iezīmējis šķērsli valdības koalīcijas izveidošanā. Ja AS šonedēļ nesniegs atbildi par Kariņa piedāvāto atbildības jomu dalījumu, pašlaik topošās koalīcijas veidošana var izgāzties.

Benjamiņu namu pārdod par 5,9 miljoniem eiro

Vēsturisko Benjamiņu namu piedāvā iegādāties par 5,9 miljoniem eiro, liecina sludinājums nekustamo īpašumu kompānijas "Kivi Real Estate" mājaslapā.

Ēkas īpašnieks ir SIA "Benjaminu nams", kuras īpašnieks ir Nīderlandes kompānija "ELL Real Estate Holding...

Pirmreizējā tirgū pabeigto vidējas klases dzīvokļu skaits sarucis divas reizes

Rīgā un Pierīgā pirmreizējā tirgū pieejami 140 pilnībā pabeigti vidējās klases dzīvokļi, kas ir divas reizes mazāk nekā jūnijā, kad pirmreizējā tirgū bija pieejami 280 pilnībā pabeigti dzīvokļi vidējās klases segmentā, teikts nekustamā īpašuma konsultā...

Policija sākusi kriminālprocesu par Purvciemā pie skolas atrasto granātmetēju

Valsts policija sākusi kriminālprocesu par Rīgā, Purvciemā, pie skolas atrasto granātmetēju, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Trešdien policija saņēma izsaukumu uz Purvciemu, Detlava Brantkalna ielu, kur skolas terit...



Komentāri