lv
vaYo4sJjswlcVhdpVMWsBTH2GyOx1eLedUf9ZMN1
1211453

Zemestrīcē Turcijā un Sīrijā 115 bojāgājušie; sagrautas daudzas ēkas

Zemestrīcē Turcijā un Sīrijā 115 bojāgājušie; sagrautas daudzas ēkas

Spēcīga zemestrīce pirmdien sagrāvusi daudzas ēkas Turcijas dienvidaustrumos un Sīrijā, un gājuši bojā vismaz 114 cilvēki, bet simtiem ievainoti paziņojušas amatpersonas.

Pēc ASV Ģeoloģijas dienesta datiem, zemestrīce, kuras stiprums bijis 7,8 magnitūdas pēc Rihtera skalas, notikusi plkst. 4.17 pēc vietējā laika (3.17 pēc Latvijas laika), tās hipocentrs atradies 17,9 kilometru dziļumā. 15 minūtes vēlāk sekojis 6,7 magnitūdas stiprs pēcgrūdiens, bet pēc tam bijuši vēl vairāki pēcgrūdieni. Pēc Turcijas seismologu datiem, pirmā grūdiena stiprums bijis 7,4 magnitūdas.

Sagruvušas daudzas ēkas Turcijas dienvidaustrumos un Sīrijā. Turcijā gājuši bojā vismaz 53 un ievainoti vairāki simti cilvēki, paziņojušas amatpersonas.

Bojāgājušie ir Dijarbakiras, Malatjas, Osmanijes un Šanliurfas provincēs.

Sīrijā zaudējuši dzīvību vismaz 62 cilvēki apmēram 200 ievainoti, vēsta aģentūra SANA.

Upuri ir Alepo, Hamā un Latakijā.

Tā kā zemestrīce notika naktī, kad cilvēki atradās mājās un bija aizmiguši, gaidāms, ka bojāgājušo skaits varētu būt daudz lielāks.

Zemestrīce bija jūtama arī Libānā.

Tiesa lems par politiskās partijas "Stabilitātei!" preču zīmes "S!" izmantošanu
Rīga, 6.febr., LETA. Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā šodien skatīs strīdu starp Siguldas novada pašvaldību un politisko partiju "Stabilitātei!" par preču zīmes "S!" izmantošanu saimnieciskajā apritē, aģentūra LETA noskaidroja tiesā. ...
Pirmdienas rītā vietām nedaudz snieg
Rīga, 6.febr., LETA. Pirmdienas rītā Latvijā mākoņains laiks, kas vietām - galvenokārt piekrastē - skaidrojas, un vietām valstī ir neliels sniegs un dūmaka, liecina meteoroloģiskā informācija.

Rīga, 6.febr., LETA. Pirmdienas rītā Latvijā mākoņa...

Augstskolas RISEBA lektori pedagogiem mācīs digitālās zināšanas un prasmes
Rīga, 6.febr., LETA. Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas "RISEBA" lektori pedagogiem mācīs digitālās zināšanas un prasmes, liecina informācija augstskolas mājaslapā.

Rīga, 6.febr., LETA. Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas "RISE...



Komentāri