lv
W8ZteA7RAId4QFF0tJc8fbpukYHyAmTsD1risdIK
1209085

Tikai 4% Latvijas iedzīvotāju regulāri izslēdz mobilo telefonu

Tikai 4% Latvijas iedzīvotāju regulāri izslēdz mobilo telefonu

Tikai 4% Latvijas iedzīvotāju norāda, ka regulāri mēdz izslēgt personīgo mobilo telefonu, kamēr 65% aptaujāto mobilo telefonu nekad neizslēdz, kā galveno iemeslu tam minot faktu, lai vienmēr būtu sasniedzami ģimenes locekļiem, liecina informācijas un komunikācijas (IKT) pakalpojumu sniedzēja "Bite" veiktās aptaujas dati.

Visbiežāk paradums izslēgt mobilo telefonu ir respondentiem vecumā no 30 līdz 39 gadiem un no 40 līdz 49 gadiem.

Aptaujā noskaidrots, ka 17% aptaujāto mobilo telefonu galvenokārt neizslēdz, lai būtu sasniedzami negadījumu, ārkārtas situācijas brīžos, visbiežāk tā norādījuši jauni cilvēki vecumā no 18 - 29 gadiem. Savukārt 9% respondentu personīgo mobilo telefonu neizslēdz, lai būtu sasniedzami darba vajadzībām - tā visbiežāk norādījuši vīrieši.

Vienlaikus 2% aptaujāto norādīja, ka mobilo telefonu neizslēdz, lai vienmēr zinātu, kas notiek medijos un sociālajos medijos.

Aptaujā noskaidrots, ka 3% respondentu ir dažādi citi iemesli, kāpēc viņu telefons vienmēr ir ieslēgts. Piemēram, aptaujas dalībnieki atbildējuši, ka neizslēdz mobilo telefonu, jo ikdienā izmanto dažādas mobilās lietotnes veselības monitorēšanai. Vēl kāds norādījis, ka telefona ieslēgšana ir apgrūtinoša un laikietilpīga. Daļa aptaujāto mēdz izslēgt skaņu, ne pašu ierīci.

Aptauja veikta šā gada janvārī, sadarbojoties ar pētījumu aģentūru "Norstat Latvija". Aptaujā piedalījās Latvijas 1006 iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Jaunnedēļ kļūs siltāks; brīvdienās varētu būt pamatīgi nokrišņi
Jaunnedēļ gaisa temperatūra pakāpeniski paaugstināsies, un biežāk uzspīdēs saule, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.
Pērn verifikācijas sistēmā pārbaudīti 28 miljoni zāļu iepakojumu
Latvijas legālajā zāļu aprites sistēmā caur aptiekām un veselības aprūpes iestādēm iedzīvotāji pērn saņēmuši tikai drošas recepšu zāles un omeprazolu, kas pārbaudīts zāļu verifikācijas sistēmā – pie iedzīvotājiem kopumā nonākuši nedaudz vairāk nekā 28 ...
Graudiņa/Samoilova sezonas pirmajās "Elite 16" sacensībās cīnīsies par bronzu

Latvijas duets Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Samoilova svētdien Katarā piedzīvoja zaudējumu pludmales volejbola profesionālās tūres jeb "Beach Pro Tour" (BPT) "Elites 16" sērijas turnīra pusfinālā un cīnīsies bar bronzu.

Ar astoto numuru sacensībās ...



Komentāri