lv
KjkgnqbiNhtKmhurWCkyyHRpkXa2GK35nSHhqBCj
120734

Latvijā norisināsies pirmais elektronisko eksāmenu izmēģinājums

Latvijā norisināsies pirmais elektronisko eksāmenu izmēģinājums

Šodien norisināsies pirmais elektronisko eksāmenu izmēģinājums reālā Latvijas skolu ekosistēmā, aģentūru LETA informēja Valsts izglītības satura centrs.

12.klašu un profesionālo izglītības iestāžu 3.kursu audzēkņiem pirmoreiz būs iespēja izmēģināt centralizētā eksāmena norisi elektroniskā formātā.

Tiešsaistē ieplānots izmēģināt angļu valodas augstākā līmeņa eksāmenu. Dalība eksāmenā ir brīvprātīga, un šī eksāmena rezultāts nekādā veidā neietekmēs skolēnu semestra vai gada vērtējumus.

5.jūlijā tika apstiprināti Ministru kabineta noteikumi "Noteikumi par centralizēto eksāmenu saturu un norises kārtību", kas paredz, ka, sākot ar 2022./2023. mācību gadu tiks sākta pakāpeniska pāreja uz augstākā līmeņa valsts pārbaudes darbu īstenošanu tiešsaistē.

Pirmais solis šo noteikumu praktiskā realizācijā ir angļu valodas augstākā līmeņa eksāmena izmēģinājums tiešsaistē. Plānots, ka izmēģinājuma eksāmenā piedalīsies ap 10 000 skolēnu.

Eksāmens norisināsies valsts pārbaudījumu informācijas sistēmā, un tā būs iespēja skolēniem iepazīties ar augstākā līmeņa eksāmena norisi.

Izmēģinājuma eksāmenā skolēniem būs jāveic trīs uzdevumi klausīšanās daļā, pieci uzdevumi lasīšanas daļā un viens uzdevums rakstīšanas daļā. Kopējais izmēģinājuma eksāmena izpildes laiks būs trīs stundas.

Eksāmena vērtēšana daļēji tiks veikta automātiski, bet daļu uzdevumus vērtēs izglītības iestādēs reģistrētie vērtētāji valsts pārbaudījumu informācijas sistēmā. Šajā eksāmenā atšķirībā no oficiālā eksāmenā, ja nepieciešams, skolēni eksāmena izpildei varēs izmantot arī savus personīgos datorus.

Sarukusi krājaizdevu sabiedrību peļņa

Latvijas kooperatīvo krājaizdevu sabiedrību peļņa šogad deviņos mēnešos bija 199 300 eiro, kas ir par 3,9% mazāk nekā 2021.gada attiecīgajā periodā, aģentūra LETA uzzināja Finanšu un kapitāla tirgus komisijā (FKTK).

2022.gada deviņos mēnešos kooperatīvo...

Kāpēc māksliniece Šeila vairs nav māksliniece?

Uzņēmēja un svaigēdāja Šeila Vanaga par savu stingro nostāju ēšanas jautājumos ir izpelnījusies gan uzslavas, gan kritiku, taču lielāko ažiotāžu pirms daudziem gadiem sacēla ziņu sižets par Šeilas piecus mēnešus veco terjermeiteni Rāmu, kuru saimniece ...

Izstrādāta platforma savlaicīgākai neiroendokrīno audzēju diagnostikai

Lai veicinātu neiroendokrīno audzēju (NET) savlaicīgu atklāšanu un sniegtu atbalstu veselības aprūpes speciālistiem, izstrādāta Baltijā pirmā izglītojošā platforma - "ZebraTest.eu", kas tapusi sadarbībā ar Latvijas un Lietuvas ārstiem un farmācijas uzņ...



Komentāri