lv
3SWcdXZe4HTaQbAQQoIMEsZeASdGldV0vVTjN4H4
1207282

Ūdens līmenis Latvijas upēs pārsvarā pazeminās

Ūdens līmenis Latvijas upēs pārsvarā pazeminās

Līdz ar aukstāku laiku ūdens līmenis Latvijas upēs pazeminās, vietām tas svārstās, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Nedēļas sākumā Dienvidkurzemes upē Bārtā pie Dūkupjiem ūdens līmenis cēlās par pusotru metru, pēdējās dienās tas krities par aptuveni metru. Līdzīgas, bet mazāk krasas ūdens līmeņa svārstības novērotas arī citās Kurzemes upēs un vietām valsts centrālajā daļā.

Upēs valsts austrumu daļā ūdens līmenis šonedēļ bijis stabils. Daugavā, kā arī daļā Aiviekstes un Gaujas turpinās ūdens līmeņa pazemināšanās.

Daugavā pie Jēkabpils kopš janvāra vidus turpinājusies ūdens līmeņa pazemināšanās, kopumā ūdens atkāpies par pieciem metriem. Tuvākajās dienās saistībā ar ledus veidošanos un vižņu iešanu iespējams ūdens līmeņa kāpums.

Arī citās upēs - pārsvarā Latvijas austrumu pusē, - aizsalstot lēnākajiem posmiem un ejot vižņiem, iespējamas straujākas ūdens līmeņa svārstības.

Vaidavā pie Apes - lejpus novērojumu stacijas - hidrologi konstatējuši koku sastrēgumu.

Nākamnedēļ gaidāms pārsvarā sauss laiks, gaisa temperatūra bieži svārstīsies ap nulli un pakāpsies virs tās, austrumu novados lielākoties gaidāms sals, liecina sinoptiķu prognozes.

Porziņģim 38 punkti, bet tas neglābj Wizards no zaudējuma (VIDEO)

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis sestdien izcēlās ar 38 gūtiem punktiem Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā, taču ar to nebija gana, lai viņa pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" komanda izcīnītu uzvaru.

"Wizards" viesos ar rezultātu 123:1...

Lielbritānijas latviešu asociācija Bērzes strazdi atzīmēs 11 gadu jubileju ar grupas Mazais princis uzstāšanos

Lielbritānijas latviešu asociācija "Bērzes strazdi" Korbijas klubā "The Clubhouse" 11.februārī plkst.20 ar grupas "Mazais princis" atzīmēs 11 gadu jubileju, informēja pasākuma rīkotāju pārstāvis Raivis Maksis Malnacs.

"Bērzes strazdi" vadītājs Ģirts Ler...

Izraudzīti dziesmu konkursa Supernova 2023 finālisti

Sestdien dziesmu konkursa "Supernova 2023" pusfinālā no 14 priekšnesumiem izraudzīti desmit, kas finālā sacentīsies par iespēju pārstāvēt Latviju starptautiskajā "Eirovīzijas" dziesmu konkursā Liverpūlē, Lielbritānijā.

Konkursa "Supernova 2023" finālā, ...



Komentāri