lv
BfCZqY45tJk7QvUJSKY8rki3vHYSc1jCg03psXJ4
1206663

KM konkursa kārtībā meklē biedrību un nodibinājumu pārstāvniecībai Sabiedriskā labuma komisijā

KM konkursa kārtībā meklē biedrību un nodibinājumu pārstāvniecībai Sabiedriskā labuma komisijā

Kultūras ministrija (KM) atkārtoti izsludina atklātu konkursu Latvijā reģistrētu biedrību un nodibinājumu pārstāvniecībai Sabiedriskā labuma komisijā, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Dalībai konkursā aicinātas organizācijas, kas darbojas ar labdarību, cilvēktiesību un indivīda tiesību aizsardzību, pilsoniskās sabiedrības attīstību, izglītības, zinātnes veicināšanu, kultūras veicināšanu, veselības veicināšanu un slimību profilaksi.

Tāpat organizācijai jādarbojas sporta, tajā skaitā augstu sasniegumu sporta, atbalstīšanā, vides aizsardzībā, palīdzības sniegšanā katastrofu gadījumos un ārkārtas situācijās, kā arī sabiedrības, it īpaši trūcīgo un sociāli mazaizsargāto personu grupu labklājības celšanā.

Kārtību, kādā izvirza un iekļauj Sabiedriskā labuma komisijas sastāvā biedrību un nodibinājumu pārstāvjus, tai skaitā kandidātu pieteikšanu un iesniedzamos dokumentus, nosaka Ministru kabineta (MK) noteikumi par biedrību un nodibinājumu pārstāvju izvirzīšanu un iekļaušanu Sabiedriskā labuma komisijā".

MK sabiedriskā labuma komisijas nolikums nosaka tostarp kārtību, atbilstoši kurai tiek veidots Sabiedriskā labuma komisijas sastāvs. Noteikumi ir pieejami tiesību aktu portālā "likumi.lv".

KM vērša uzmanību, ka pagājušā gada 29.novembrī ir pieņemti grozījumi MK 2004.gada 30.novembra sabiedriskā labuma komisijas nolikums, tostarp papildinot punktu šādā redakcijā: viena un tā pati persona var būt par komisijas locekli, kurš izvēlēts konkursa kārtībā, ne vairāk kā divus termiņus pēc kārtas".

Pieteikumi aizzīmogotā aploksnē ar atzīmi "Sabiedriskā labuma komisijas pārstāvju atklātam konkursam", uz aploksnes norādot biedrības vai nodibinājuma nosaukumu un juridisko adresi, jāiesniedz KM Dokumentu pārvaldības nodaļā līdz 16.februārim plkst.17, nogādājot tos personīgi vai nosūtot pa pastu - K.Valdemāra ielā 11a, Rīgā, LV-1364.

Augšdaugavas novadā notiek zemessardzes mācības
Rīga, 5.febr., LETA. Augšdaugavas novadā līdz 12.februārim notiek zemessardzes mācības, aģentūra LETA uzzināja novada pašvaldībā.

Rīga, 5.febr., LETA. Augšdaugavas novadā līdz 12.februārim notiek zemessardzes mācības, aģentūra LETA uzzināja nov...

Tuvojoties LMA akadēmijas profesora Teikmaņa jubilejai, apskatāma izstāde "3 gleznu stāsts"
Rīga, 5.febr., LETA. Tuvojoties mākslinieka, teorētiķa un Latvijas Mākslas akadēmijas profesora Andra Teikmaņa dzīves 56 gadu jubilejai, galerija "Art RC Gallery", kura atrodas modes un izklaides centrā "Rīga Plaza", organizē "3 gleznu stāsta" izstādi,...
Ventspilī koncertzālē "Latvija" viesosies Georgijs Osokins un kamerorķestris "Kremerata Baltica"
Rīga, 5.febr., LETA. Šodien Ventspilī koncertzālē "Latvija" poļu mūzikas vakarā uzstāsies pianists Georgijs Osokins un kamerorķestris "Kremerata Baltica", aģentūru LETA informēja koncertzāles mārketinga un sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Eiste...


Komentāri