lv
MEqLCpY4uRGt0lOtiJ7KhEfYnBPxEsTX9nBQFZ9g
1198035

Ieskaties savā šķūnī! Daugavpilī bez maksas savāks nolietoto elektrotehniku

Ieskaties savā šķūnī! Daugavpilī bez maksas savāks nolietoto elektrotehniku

Vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA "Eco Baltia vide" sadarbībā ar AS "Latvijas zaļo punktu" Daugavpilī uzsāks bezmaksas nolietotās elektrotehnikas savākšanu no mājsaimniecībām un uzņēmumiem.

Bez maksas Daugavpilī varēs nodot gan lielo sadzīves tehniku, tostarp ledusskapjus, veļas mašīnas, plītis, trauku mazgājamās mašīnas, gan arī mazo tehniku, piemēram, mikroviļņu krāsnis, blenderus, elektriskos svarus, fēnus, virtuves kombainus un citas ierīces, kā arī papildu var kopā ar elektroniku nodot uzkrātās baterijas un akumulatorus.

Pieteikt elektroiekārtu savākšanu un izvešanu, sākot no 50 kilogramiem, varēs gan juridiskas, gan privātpersonas, zvanot pa tālruni 8717 vai 26626165, vai rakstot uz e-pastu "elektronika@ecobaltiavide.lv".

Pakalpojums būs pieejams no 13.februāra.

"Eco Baltia vide" uzsver, ka bezmaksas elektrotehnika tiks savākta no ēkas 1.stāva, tāpēc izvešanas dienā iekārtām ir jābūt novietotām ārpusē brīvi pieejamajā vietā.

Kompānijā atgādina, ka ikdienā veco elektroniku iedzīvotāji var nodot vairāk nekā 70 atkritumu šķirošanas laukumos visā Latvijā. Mazo tehniku un baterijas var nodot arī tirdzniecības vietās, kur uzstādītas speciālās šķirošanas kastes. Šķirošanas laukumus, kā arī specializētos bateriju punktus iespējams atrast "Latvijas zaļā punkta" digitālajā šķirošanas kartē.

Reģionālo sabiedriskā transporta pakalpojumu modeli noteikti jāizvērtē!

Satiksmes ministrs Jānis Vitenbergs (NA) saistībā ar Konkurences padomes (KP) atklāto pasažieru pārvadātāju karteli aicina Valsts kontroli (VK) izvērtēt ieviesto reģionālā sabiedriskā transporta pakalpojumu modeli, informēja ministra padomniece komunik...

Vetārsti ceļ trauksmi! Dubultojies nepilngadīgo mājdzīvnieku īpašnieku skaits

Pēdējo divu gadu laikā ir dubultojies nepilngadīgo mājdzīvnieku īpašnieku skaits, informē Dzīvnieku patversmes "Labās mājas" pārstāve Rigonda Bērziņa.

Patversmē norāda, ka Latvijā šobrīd tikai dzīvnieku patversmēm ir pienākums adoptējamo mājdzīvnieku no...

Sankcijām pakļauts un ar nodokļu parādiem – kas notiek ar Pjotra Avena uzņēmējdarbību Latvijā?
Eiropas Savienības (ES) sankcijām pakļautais krievu miljardieris Pjotrs Avens Latvijā ir patiesā labuma guvējs trijos uzņēmumos un divos nodibinājumos. Četriem no tiem uzkrājušies nodokļu parādi vairāku tūkstošu eiro apmērā. Tos traucē apmaksāt tieši A...


Komentāri