lv
FvHq1gwTsKaEcH7m3To2LlGVp0bZIgEw8oXaSm2R
1195781

Ogrē seminārā informēs par kopējo lauksaimniecības politiku 2023.-2027.gadā

Ogrē seminārā informēs par kopējo lauksaimniecības politiku 2023.-2027.gadā

Ogres tehnikumā šodien plkst.11 notiks Zemkopības ministrijas (ZM) un Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) seminārs par Latvijas Kopējās lauksaimniecības politikas (KLP) stratēģisko plānu 2023.-2027.gadā, informē ministrijā.

Semināru ciklā tiek organizēti kopumā 23 reģionālie pasākumi.

Pasākumu mērķis ir veicināt lauksaimnieku un lauku uzņēmēju izpratni par jaunajiem atbalsta maksājumiem un to saņemšanas nosacījumiem.

Semināros ZM, Lauku atbalsta dienesta (LAD), Valsts augu aizsardzības dienesta (VAAD) un LLKC eksperti skaidros atbalsta saņemšanas nosacījumu jauno kārtību un atbildēs uz jautājumiem.

Ministrijā atzīmē, ka galvenie jautājumi, par kuriem tiks sniegts skaidrojums, būs tiešo maksājumu vispārīgie nosacījumi, ilgtspēju sekmējošs ienākumu pamatatbalsts, pārdalošais maksājums, saistītais ienākumu atbalsts, agrovide, ekoshēmas, VAAD jaunā lauksaimniecībā izmantojamās zemes pārvaldības sistēma un mēslošanas plāna sagatavošana tajā, laba lauksaimniecības un vides stāvokļa nosacījumi, pieteikšanās kārtība LAD Elektroniskās pieteikšanās sistēmā, izmaiņas atbalsta samazinājuma aprēķinā un konsultantu sniegtais atbalsts.

Nākamais seminārs notiks 9.februārī Limbažu kultūras namā.

Tāpat februārī un martā semināri notiks Krāslavas, Rēzeknes, Daugavpils, Preiļu, Jēkabpils, Madonas, Balvu, Valmieras, Aizkraukles, Saldus, Liepājas, Kuldīgas, Talsu un Ventspils novados.

Sēru vēsts. Mūžībā devies kādreizējais Saeimas deputāts Zīgerists

Naktī uz 28.janvāri mūžībā devies kādreizējais Saeimas deputāts Joahims Zīgerists, apstiprināja politiķa draugs Odisejs Kostanda.

Patlaban vēl neesot zināms, kad notiks atvadīšanās no kādreizējā Saeimas deputāta.

Zīgerists dzimis 1947.gada 29.janvārī Šl...

Krimināllieta pret Mārupes mēru par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā nodota tiesai

Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūra tiesai nosūtīja krimināllietu pret kādreizējā Babītes novada pašvaldības uzņēmuma "Babītes siltums" kapitāla daļu turētāja pārstāvi, bijušo novada mēru Andreju Enci (LRA) par ie...

Rakstniecības un mūzikas muzejs saņems dāvinājumu no vijolnieka Krēmera

Rakstniecības un mūzikas muzejs (RMM) šodien saņems dāvinājumu no vijolnieka Gidona Krēmera, informēja muzeja pārstāve Zane Brūvere-Kvēpa.

Muzejs no mākslinieka rokām saņems vijoli, uz kuras ir daudzu pasaulslavenu mākslinieku, arī paša Krēmera, autogrā...



Komentāri