lv
ZZQUGemqg2LgiI7uwoKXSQeP9iZMBFrG6wfJjNfI
1177435

Jelgavā grima un tērpu māksliniece Grīna vadīs sarunu vakaru

Jelgavā grima un tērpu māksliniece Grīna vadīs sarunu vakaru

16.februārī plkst.18 Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas tornī interesenti aicināti uz sarunu vakaru "Mode Jelgavā un skaistuma ideāls cauri gadsimtiem", kuru vadīs viena no torņa ceturtā stāva jaunās ekspozīcijas veidotājām - grima un tērpu māksliniece Baiba Grīna, ziņo Jelgavas pašvaldība.

Pasākuma dalībniekiem būs iespēja kopā ar lektori apmeklēt ceturtā stāva ekspozīciju un uzzināt, ar kādiem izaicinājumiem jāsastopas, veidojot stāstu par vēsturiskiem tērpiem, kā arī atklāt "ārpus kadra" detaļas. Interesenti noskaidros, kādi skaistuma ideāli valdīja sabiedrībā senos laikos, kā arī ielūkosies modes spožuma un posta periodos sendienās un šodien.

Grīna bērnības un skolas gadus pavadījusi Jelgavā, absolvējusi Jelgavas 2. vidusskolu (tagad - Jelgavas Valsts ģimnāzija), apguvusi stilista un grima speciālista prasmes Latvijā, Vācijā un Francijā, un mūsdienās ir atzīta par vienu no labākajām savas jomas speciālistēm Latvijā. Viņa ne tikai ir veidojusi stilu un grimu daudzām kinofilmām, TV projektiem un skatuves uzvedumiem, bet arī izglīto jauno stilistu un kosmetologu paaudzi, strādājot Starptautiskajā kosmetoloģijas koledžā, Latvijas kultūras koledžā un biznesa augstskolā "Turība". 2019.gadā viņa saņēmusi "Beauty Expert Award" balvu kategorijā "Vizuālā Tēla Stilists", 2015.gadā saņēmusi "Lielā Kristapa" kino balvu "Labākais grima mākslinieks", kā arī "Lielā Kristapa" nomināciju 2017.gadā.

Dalības maksa lekcijā ir pieci eiro. Skolēniem, pirmsskolas vecuma bērniem, pensionāriem dalība ir bez maksas. Vietu skaits ir ierobežots, tāpēc interesenti aicināti pieteikt dalību pa tālruni vai e-pastu.

Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas torņa jaunās ekspozīcijas "Jelgava laika griežos", "Mode Jelgavā cauri gadsimtiem" un "Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas stāsts" apmeklētājiem pieejamas no otrdienas līdz sestdienai no plkst.10 līdz 18 un svētdienās no plkst.11 līdz 18.

AST un Sadales tīkls šogad tarifos nedrīkstēs iekļaut iepriekšējos zaudējumus

Elektroenerģijas pārvades sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) un sadales sistēmas operatora AS "Sadales tīkls" tarifos, kas stāsies spēkā 2023.gadā, nedrīkstēs iekļaut iepriekšējo periodu zaudējumus, paredz Ministru kabineta 31.janvāra s...

Ostapenko pēc Austrālijas atklātā čempionāta rangā pakāpjas uz 12.vietu

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko jaunajā Sieviešu Tenisa asociācijas (WTA) pasaules rangā pēc Austrālijas atklātā čempionāta pakāpusies par piecām pozīcijām un ieņem 12.vietu.

Aizvadītajās divās nedēļās norisinājās Austrālijas atklātais čempionāts ...

Gulbis ATP rangā atgūst 25 pozīcijas

Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis pirmdien publicētajā Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā atguvis 25 pozīcijas un ieņem 289.vietu.

Gulbis, kamēr Austrālijā norisinājās sezonas pirmais "Grand Slam" turnīrs, Tenerifē pēc kvalifi...



Komentāri