lv
0om5Qb0XHxjSXE1CEUAgvqyy2O7zN70VICjsfDVj
117681

Aizputē pieminēs mūziķi un novadnieku Mārtiņu Freimani

Aizputē pieminēs mūziķi un novadnieku Mārtiņu Freimani

Pēc vairāku gadu pārtraukuma šodien Aizputē atgriežas "Freimaņa Mārtiņdiena", kas veltīta mūziķim, aktierim, komponistam, novadniekam, dzejniekam Mārtiņam Freimanim, informēja Dienvidkurzemes novada pašvaldībā.

Visas dienas garumā Aizputes pilsētas centrā skanēs Freimaņa mūzika, kas ir tradīcija jau kopš 2010.gada.

Misiņkalna kapsētā Freimaņa atdusas vietā plkst.15 notiks piemiņas brīdis mūziķim.

Skolēnu Jaunrades centrā, Skolas ielā 1 no plkst.16 līdz 18 atvērta Freimaņa piemiņas istaba. Savukārt plkst.19 Aizputes Kultūras namā izskanēs koncertstāsts "I am fine".

Koncertstāstu veido 12 līdz šim plašākai auditorijai nezināmas mūziķa dziesmas, kuras viņš radīja pagājušā gada 90. gados, mācoties Aizputes vidusskolā, pilnībā saglabājot Freimaņa radīto dziesmu mūziku un tekstus.

Koncertstāsta idejas autore, mūziķe, Freimaņa laba draudzene un skolas biedrene Maija Kalniņa stāsta, ka katrai dziesmai piemeklēts un atrasts savs, unikāls skanējums, lai dziesmas iegūtu ne tikai vēsturiski svarīgu nozīmi, bet arī plašāku, mūsdienīgu skanējumu, maksimāli lūkojot atklāt dziesmās iekodēto - viena jauna cilvēka vēstījumu pasaulei.

Dziesmas papildinātas arī ar pašas Kalniņas stāstījumiem - ar mirkļu, notikumu, sajūtu fiksācijām no laika, kad tapušas koncertstāstā izpildītās dziesmas.

Dziesmu aranžējumus un to skanējumus kopēji meklēja, veidoja un arīdzan izpilda īpaši šim projektam izveidota, savstarpēji ļoti dažādu mūziķu komanda Normunds Kalniņš, Ieva Tālberga, Roberts Dinters, Zanda Štrausa, Raitis Eleris, Māris Zīlmanis, Kaspars Boroduško un Kalniņa.

Klīst baumas, ka Keita Midltone ir gaidībās

Vai 40 gadus vecā Velsas princese, kura jau iepriekš ir izteikusies par savu vēlmi atkal kļūt par māti, ceturto reizi ir stāvoklī?

Stars un The International Business Times, atsaucoties uz saviem avotiem, ziņo, ka tā tas ir. Pēcavotu informācijas, viena...

Tavars: Kariņš sapratis, ka Pīlēna intelektuālā kapacitāte ir augstāka

"Apvienotā saraksta" (AS) Saeimas frakcijas vadītājs Edgars Tavars ir neizpratnē par pašreizējā Ministru prezidenta, jaunās koalīcijas veidošanas sarunu vedēja Krišjāņa Kariņa (JV) nevēlēšanos runāt ar arhitektu un uzņēmēju Uldi Pīlēnu kā AS pārstāvi.

I...

Uzziniet, kuras jaunās biznesa idejas šogad iegūs 70 000 eiro atbalstu
SEB bankas, Jūrmalas pilsētas, Ķekavas, Mārupes, Olaines, Ropažu un Siguldas novadu kopīgi rīkotajā grantu programmā "(ie)dvesma" šogad finālam izvirzītas 22 jaunas biznesa idejas. Pievienojieties grantu programmas apbalvošanas pasākuma Delfi tiešraide...


Komentāri