lv
fhxKS0FQ2A7ODUyPpncdOFp5faTVrHWf7QxnAtQe
1174781

Lielās pilsētas konferencē spriedīs par attīstības izaicinājumiem

Lielās pilsētas konferencē spriedīs par attīstības izaicinājumiem
Rīga, 30.janv., LETA. Latvijas Lielo pilsētu asociācija (LLPA) šodien plkst.10 Jelgavā, Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē, rīkos konferenci "Attīstības izaicinājumi 2023+", aģentūru LETA informēja LLPA.

Rīga, 30.janv., LETA. Latvijas Lielo pilsētu asociācija (LLPA) šodien plkst.10 Jelgavā, Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē, rīkos konferenci "Attīstības izaicinājumi 2023+", aģentūru LETA informēja LLPA.

Konferencē plānots aktualizēt pilsētu attīstības izaicinājumus šā brīža sociālekonomiskajā un ģeopolitiskajā situācijā, vienlaikus sekmējot pilsētu ilgtspējīgu, integrētu attīstību, starptautisko konkurētspēju un stiprinātu pilsētu sadarbību jaunu attīstības izaicinājumu risināšanā.

"Pilsētu ikdienu ietekmē faktori, kas ir grūti kontrolējami un prognozējami, tādējādi būtiska ir pilsētu spēja ātri pielāgoties mainīgajiem apstākļiem un rast labākos risinājumus, kā tikt galā ar krīzēm un veicināt attīstību," norāda LLPA izpilddirektors Viktors Valainis (ZZS).

Viņa ieskatā, Covid-19 pandēmijas sekas, nestabilā ģeopolitiskā situācija un karš Ukrainā iezīmējis jaunus izaicinājumus gan pilsētu ikdienas darbā, gan nākotnes attīstības virzienu plānošanā.

Valainis uzskata, ka pašlaik īpaši būtisks jautājums katrai no pašvaldībām un valstij kopumā esot spēja pielāgoties izmaiņām enerģētikas nozarē un atrast veidu, kā nodrošināt energoresursu pieejamību un rast jaunas perspektīvas šajā nozarē, kā arī jautājumi par atbalsta mehānismu iespējām Eiropas Savienības atbalsta projektos, caur ko sekmēt pilsētu attīstību nākotnē.

Iecerēts, ka konferencē, piedalīsies Eiropas Komisijas priekšsēdētājas izpildvietnieks jautājumos par ekonomiku Valdis Dombrovskis (JV), Eiropas Komisijas Reģionālās un pilsētu politikas ğenerāldirektorāta vadītāja vietnieks Normunds Popens un Latvijas Bankas Monetārās politikas pārvaldes vadītājs Uldis Rutkaste.

Tāpat aicināti piedalīties valdības pārstāvji, lai runātu par aktualitātēm konkrētās nozarēs. 

Konferencē plānots aktualizēt jautājumus par 2020.gadā Latvijā īstenotās Administratīvi teritoriālās reformas ieviešanu un nacionālajām tendencēm teritoriālās attīstības veicināšanā, kā arī valstspilsētu sadarbību ar blakus esošajām novadu teritorijām un to turpmāko rīcību urbānās rīcībpolitikas īstenošanā.

IZM un LIZDA turpinās diskusiju par pedagogu atalgojuma celšanas grafiku
Rīga, 30.janv., LETA. Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) šodien turpinās sarunas ar Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrību (LIZDA) par pedagogu atalgojuma celšanas grafiku, aģentūrai LETA skaidroja LIZDA vadītāja Inga Vanaga. ...
Dobeles novada "Pikšās" atklās lielāko Kārlim Ulmanim veltīto ekspozīciju
Rīga, 30.janv., LETA. Dobeles novada Bērzes pagasta "Pikšās" atklās lielāko Kārlim Ulmanim veltīto ekspozīciju, aģentūru LETA informēja muzeja pārstāve Marta Leimane.

Rīga, 30.janv., LETA. Dobeles novada Bērzes pagasta "Pikšās" atklās lielāko K...

Paziņos Latvijas IKP ceturtā ceturkšņa ātrā novērtējuma datus
Rīga, 30.janv., LETA. Centrālā statistikas pārvalde šodien paziņos 2022.gada ceturtā ceturkšņa Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP) ātrā novērtējuma datus, liecina statistikas pārvaldes sniegtā informācija.

Rīga, 30.janv., LETA. Centrālā statis...



Komentāri