lv
HW7c8z98TmNqiwdsuiY2umBrDIbLSE6UcjT1csLF
1156943

Ārlietu komisijas vadītājs: Latvijas ārpolitikas centrā šogad būs drošības un Ukrainas jautājumi

Ārlietu komisijas vadītājs: Latvijas ārpolitikas centrā šogad būs drošības un Ukrainas jautājumi

Latvijas ārpolitikas centrā šogad būs drošības un Ukrainas jautājumi, šorīt intervijā Latvijas Radio vērtēja Saeimas Ārlietu komisijas vadītājs Rihards Kols (NA).

Šodien tiek atzīmēta Latvijas Republikas starptautiskās atzīšanas diena, kad pirms 102 gadiem Latvijai izdevās panākt, ka 1921.gada 26.janvārī Sabiedroto valstu Augstākās padomes sēdē tika nolemts atzīt Latviju "de iure". Atzīmējot šo dienu, Saeimā šodien notiks ikgadējās ārpolitikas debates.

Kols lēsa, ka debašu centrā arvien būs Ukraina un drošības jautājumi kopumā. Kā vienu no debašu aspektiem viņš minēja jautājumu, kā sekmēt Krievijas stratēģisko sakāvi tās sāktajā karā.

Politiķis atgādināja Latvijas valsts aicinājumu iedzīvotājiem nebraukt uz Krieviju un Baltkrieviju, jo problēmu gadījumā iespējas palīdzēt šajās valstīs arvien sašaurinās.

Starp citiem apspriežamiem izaicinājumiem deputāts minēja reģionālās drošības nodrošināšanu, NATO lēmumu iedzīvināšanu, Eiropas Savienības politiku dažādās nozarēs un arī tās lomu drošības jomā. Ne mazāk būtisks jautājums ir par attiecību veidošanu ar Ķīnu.

Kols atgādināja, ka šogad oficiāli aizsākas Latvijas kampaņa uz nepastāvīgo vietu ANO Drošības padomē, kas ilgs vairākus gadus un kurā jāsavāc trešdaļas valstu atbalsts.

LSA aicina atjaunot Rīgas sabiedriskā transporta braukšanas maksas atvieglojumus studējošajiem

Latvijas Studentu apvienība (LSA) aicina Rīgas domi atjaunot galvaspilsētas sabiedriskā transporta braukšanas maksas atvieglojumus studējošajiem, aģentūra LETA uzzināja apvienībā.

LSA vērsās pie Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieka Viļņa Ķirša ar aicinā...

Sāk ar 760 eiro 'uz papīra'– robežposteņos trūkst teju piektdaļa muitas darbinieku
Šobrīd Latvijas robežposteņos trūkst 17% muitas darbinieku jeb brīvas ir 120 vakances, tā LTV raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes direktors Raimonds Zukuls.
Valsts prezidents rīkos tikšanos ar ārvalstu vēstniekiem Latvijā
Rīga, 26.janv., LETA. Valsts prezidents Egils Levits šodien, Latvijas starptautiskās "de iure" atzīšanas dienā, Rīgas pilī plkst.18 rīkos ikgadējo tikšanos ar ārvalstu vēstniekiem Latvijā, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Rī...



Komentāri