lv
77gplEGf6NezsaBa6rPepIVy2WIqCbyFZJOVuVwY
1152309

Levits aktualizē jautājumu par vides pieejamību cilvēkiem ar invaliditāti

Levits aktualizē jautājumu par vides pieejamību cilvēkiem ar invaliditāti

Invalīdu un viņu draugu apvienības "Apeirons", Latvijas Nedzirdīgo Savienības, Rīgas vājredzīgo un neredzīgo biedrības "Redzi mani" un Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) Sociālās saliedētības departamenta pārstāvji tikšanās laikā ar Valsts prezidentu Egilu Levitu aktualizē jautājumu par vides pieejamību cilvēkiem ar invaliditāti.

Kā informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra vadītāja Justīne Deičmane, valsts pirmā persona šodien tikās ar organizācijām, lai pārrunātu cilvēku ar invaliditāti iekļaušanu sabiedrībā un diskriminācijas mazināšanu.

Levits atzinīgi novērtēja organizāciju darbu cilvēku ar invaliditāti labā un kopējās sabiedrības izglītošanā. Valsts prezidents apliecināja, ka arī turpmāk iestāsies par cilvēku ar invaliditāti iekļaušanu sabiedrībā.

Invalīdu un viņu draugu apvienības "Apeirons" valdes priekšsēdētājs Ivars Balodis tikšanās laikā norādīja par cilvēku ar invaliditāti ierobežoto dalību vēlēšanās, jo vēlēšanu iecirkņi atrodas telpās, kas cilvēkiem ar kustību traucējumiem nav pieejamas.

Tāpat "Apeirons" valdes priekšsēdētājs aktualizēja problēmjautājumus izglītības, nodarbinātības un sabiedrības izglītošanas jomās, kuru atrisināšana stiprinātu personu ar invaliditāti līdzvērtību, neatkarību un patstāvību.

Savukārt SIF Sociālās saliedētības departamenta pārstāvji rosināja Valsts prezidentu aktualizēt jautājumu par specializēta finansējuma pieejamību nevalstiskajām organizācijām, kas ikdienā pārstāv cilvēku ar invaliditāti intereses. Tāpat viņi aicināja valsts pārvaldes un publiskās pārvaldes institūcijas aktualizēt pakalpojumu pieejamību.

Valsts prezidents tikšanās laikā saņēma unikālu mākslas darbu - tekstila kolāžu, ko veidojuši vairāk nekā 200 cilvēku ar invaliditāti un līdzcilvēki, lai pievērstu sabiedrības uzmanību nepieciešamībai risināt jautājumus par cilvēku ar invaliditāti iekļaušanu sabiedrībā un diskriminācijas mazināšanu.

2023.gada pieprasītākās īpašības darba tirgū: Tieksme augt, radošums, empātija

Ieilgusī krīzes situācija globālajā ekonomikā, kurai gals nav pat saredzams, biznesa pasaulei liek pārskatīt vērtību sistēmu. Apzinoties, ka nemitīga ieņēmumu rādītāju kāpināšana kļūst aizvien izaicinošāka, daudzi uzņēmumi novirza fokusu no finanšu rād...

ASV vēstnieks: Krievijas iebrukums Ukrainā skaidri parāda iemeslus, kāpēc jāstiprina NATO Austrumu flangs

Krievijas iebrukums Ukrainā pagājušā gada 24.februārī skaidri parāda iemeslus, kāpēc jāstiprina NATO Austrumu flangs, aģentūrai LETA uzsvēra ASV vēstnieks Latvijā Džons Leslijs Kārvails.

Viņš norādīja, ka Krievijas brutālā agresija apdraud starptautisko...

Pazemes tanki un miega metēji – kā 1924. gadā iztēlojās Latvijas nākotnes karu pret Krieviju
"2107. gadā Maskavija pieteica Latvijai karu. Neviens to nebija gaidījis. Pat Latvijas atbildīgie valsts vīri un politiķi – ne. Tagadējos apstākļos karš taču visiem bija izlicies pilnīgi neiespējama lieta." Tā sākas vēlākā Latvijas iekšlietu ministra G...


Komentāri