lv
oh6FSnNGLArAskJNOq0RCf5BBJzVVt4YWn8mjpLH
1150645

Civilo ekspertu Janevicu apstiprina ES novērošanas misijā Gruzijā

Civilo ekspertu Janevicu apstiprina ES novērošanas misijā Gruzijā

Valdība šodien nolēma apstiprināt Eiropas Savienības (ES) novērošanas misijā Gruzijā civilo ekspertu Reini Janevicu.

Ārlietu ministrija (ĀM) norāda, - lai dotu ieguldījumu stabilitātes nodrošināšanā Gruzijā, saskaņā ar vienošanos starp Krieviju un Gruziju un pieņemto lēmumu Eiropas drošības un aizsardzības politikas jomā, 2008.gada 1.oktobrī darbu uzsāka starptautiska misija.

Ministru kabinets 2020.gada 18.februāra sēdē pieņēma zināšanai informatīvo ziņojumu par Latvijas civilo ekspertu dalību starptautiskajās misijās un operācijās, kas paredz līdz 17 civilo ekspertu nosūtīšanu darbam ES Kopējās drošības un aizsardzības politikas (KĀDP) misijās.

ĀM skaidro, ka novērošanas misija ir vienīgais Krievijas un Gruzijas vienošanās par uguns pārtraukšanu starptautiskais novērotājs. Misijas uzdevums ir sekmēt spriedzes mazināšanu konfliktā iesaistīto pušu starpā, situācijas stabilizāciju un normalizēšanu. Starptautiskajā misijā patlaban piedalās seši Iekšlietu ministrijas nosūtītie civilie eksperti no Latvijas.

Civilo ekspertu drīkst atkārtoti sūtīt dalībai starptautiskā misijā ne agrāk kā pēc sešiem mēnešiem no dienas, kad civilais eksperts atgriezies no iepriekšējās starptautiskās misijas. Civilajam ekspertam Janevicam sešu mēnešu termiņš beidzās 2022.gada 18.decembrī. ĀM ir saņēmusi piekrišanu no neatkarīgā civilā eksperta viņa dalībai starptautiskajā misijā no 2023.gada 2.februāra līdz 2024.gada 1.februārim.

Paredzēts, ka ĀM sagatavos un iesniegs Finanšu ministrijā likumprojekta par valsts budžetu 2023.gadam un budžeta ietvaru 2023., 2024. un 2025.gadam izskatīšanai Saeimā otrajā lasījumā priekšlikumu par finansējuma pārdali no valsts budžeta resora "Gadskārtējā valsts budžeta izpildes procesā pārdalāmais finansējums" programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" uz ĀM budžeta apakšprogrammu "Diplomātiskās misijas ārvalstīs" 2023.gadā 53 467 eiro apmērā un 2024.gadā 5412 eiro apmērā civilā eksperta darbības nodrošināšanai.

Biškopības muzeja pārvaldīšanu pārņems Ogres tehnikumus

Biškopības muzeja pārvaldību turpmāk uzņemsies Ogres tehnikums, šodien nolēma valdība.

Otrdien valdība atbalstīja ieceri pārņemt no Aizkraukles novada pašvaldības Biškopības muzeju, kas atrodas Vecbebros, un nodot to Izglītības un zinātnes ministrijas (...

precizēta - Saeimas apakškomisija: Jēkabpils plūdu krīzē civilās aizsardzības sistēma darbojusies veiksmīgi
(Precizēta 9.rindkopa.)

(Precizēta 9.rindkopa.)

Rīga, 24.janv., LETA. Jēkabpils plūdu krīzē civilās aizsardzības sistēma darbojusies veiksmīgi, tomēr atsevišķos normatīvajos aktos nepieciešamas izmaiņas, pie šāda secinājuma nonāca šodien Saeima...

Piesakies! Dziesmu un deju svētkiem nepieciešami brīvprātīgie

XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku norises nodrošināšanai Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC) līdz 17.februārim aicina pieteikties brīvprātīgos, informēja LNKC pārstāve Linda Ertmane.

Svētku laikā plānots nodarbināt apmēram tūk...



Komentāri